Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Bevers

Bevers Linten

Algemeen

De jongste speltak heet Bevers en zijn jongens en meisjes door elkaar. De leeftijden variëren tussen de 5 en 7 jaar. We proberen tijdens de opkomsten verschillende activiteiten te doen. Dit wisselt het hele jaar door. Zo kunnen we de ene week in het bos spelletjes doen en de andere week weer koekjes bakken of knutselen. Deze opkomsten draaien wij op zaterdag van 11:00 uur tot 13:00 uur. Tijdens deze opkomsten dragen wij net als de andere speltakken een uniform. Dit is zeer herkenbaar en bestaat uit een rode blouse en een grijze das.

Kampen

Bevers PiratenNaast de opkomsten houden we elk seizoen twee weekendkampen en een zomerkamp.
De weekendkampen houden we in ons eigen clubhuis. De Bevers verzamelen zich op vrijdagmiddag om gezamenlijk te eten. Daarna wordt er in een thema gewerkt. Zaterdagmiddag is alweer het einde van het weekend. Deze twee weekendkampen zijn over het seizoen verspreid. Vaak vindt er één plaats tussen oktober en december, en de tweede vindt plaats tussen februari en mei.
Het zomerkamp duurt één dag langer dan het weekendkamp. We houden dit in een clubhuis in de omgeving. In het clubhuis hebben wij dezelfde voorzieningen als in ons eigen clubhuis. De afgelopen jaren zijn we onder andere in de volgende plaatsen geweest: Aerdenhout, Uitgeest, Castricum, Delft. Het zomerkamp vindt plaats voor de zomervakantie van de basisscholen.

Regionale activiteiten

Voor de Bevers wordt elk jaar de Bever-Doe-Dag georganiseerd vanuit de regio. Rondom een thema kunnen alle Bevers uit de regio allerlei verschillende spelletjes doen! Zo zijn de Bevers al een keer bij een circus op bezoek geweest en hebben daar trucjes geleerd. Aan het einde van de dag krijgt iedereen een insigne voor op het uniform!

Ben je enthousiast geworden en/of lijkt je dit wat voor jouw zoon/dochter? Kom dan een keer kijken!

Geschreven door Edwin Koster op Sunday December 3, 2017

Permalink -

« Hoe kan ik lid worden - Welpen »