Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Stam

Gerard van den Broek zet een handtekening op biervust

Naast het drukke leven van leiding of materiaalbeheer, is er ook nog het gezellige bestaan van stamlid. Iedereen die lid is van scouting en te oud is voor de jeugdspeltakken, kan lid worden van de stam. Momenteel is dit de Droeloe-stam. Een eigen lokaal in het clubhuis met een gezellige aankleding rond de bar. Iedere zaterdag, als alle jeugdleden weer naar huis toe gaan, wordt er nog even lekker nagezeten en staat gezelligheid hoog in het vaandel. Soms vanuit het stamhok met zijn allen op zaterdag avond nog wat leuks doen, soms gaat iedereen zijn eigen weg.

Eigenlijk alles kan…

Naast de zaterdagen wordt er ook regelmatig een activiteit georganiseerd. Zo zijn we de laatste jaren wezen golfen, erg vaak gaan BBQ-en, paintballen, darttoernooi, bierproefavond, lasergamen, karten, biertapwedstrijd, uiteten, enzovoort, enzovoort. Voor alle ideeën staan we open en iedere activiteit wordt vanzelf weer erg gezellig!

Ook met de stam gaan we 2 keer per jaar een weekendje weg. Vlak voor het eind van de zomervakantie gaan we op het zo genoemde low-budget weekend. Lekker een paar dagen kamperen op een scoutingterrein en ’s avonds BBQ-en. Voor weinig geld een super weekend en als het meezit even luieren op een terras in Zandvoort.
Vlak na oud en nieuw staat er een heel ander weekend gepland: het stamweekend! Ergens wordt er een locatie in Nederland bepaald, waar de hele stam eens lekker een weekendje gaat bijkomen. Een groepsboerderij of wat huisjes en de gezelligheid komt vanzelf. Verder nog een apart thema en iedereen kan zich lekker uitleven.

De stam is eigenlijk de beste manier om naast het leiding zijn je scoutingtijd af te sluiten!

Leiding Kerst

Geschreven door Edwin Koster op Sunday December 3, 2017

Permalink -

« RSV (Explorers) - Bezwaar »