Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Padvindsters

Padvindsters KlimrekAlgemeen

Gezellige en stoere meiden van 11 tot 15 jaar zijn van harte welkom bij de Padvindsters. Elke zaterdagmiddag hebben wij opkomst van 14.15 tot 16.15 uur, waarbij we soms uitlopen tot 16.30 uur. Afwisseling en gezelligheid staan in onze opkomsten centraal. Hierbij komen de basis scoutingvaardigheden aan bod. Zo leer je bij de Padvindsters onder andere knopen, pionieren en kampvuur maken waarop je dan je eigen eten kan koken. Natuurlijk hebben we genoeg tijd over om ook dingen te doen die niet alleen met scouting te maken hebben: naar de duinen, toneelstukjes, spetterend watergevecht in de zomer of gewoon lekker tutten met de andere meiden.
Naast de gewone opkomsten, hebben we ook nog een aantal (weekend)kampen en regionale activiteiten per jaar.

Kampen

Padvindsters HalloweenTijdens het seizoen gaan een aantal keer op weekendkamp. Als het 's avonds nog warm genoeg is, gaan we lekker kamperen. Is het wat kouder? Dan blijven we in het clubgebouw. Wanneer we gaan kamperen, slapen we twee nachten in een tentje. Lekker gezellig met de meiden onder elkaar, keten dus! Op het clubhuis is het wat vaker één nachtje, maar soms ook twee!

In de zomervakantie is het tijd voor het kamp waar het hele jaar al naar uit wordt gekeken: het zomerkamp. We gaan dan een week kamperen op een kampterrein van een andere Scoutinggroep, meestal in één van de twee eerste weken van de basisschool zomervakantie. Vaak blijven we ook met zomerkamp in Nederland, maar soms wijken we uit naar België of Duitsland. De Padvindsters slapen dan met maximaal acht meiden in een patrouilletent, super gezellig dus. Op een kampterrein is geen keuken aanwezig, dus die moet altijd eerst gepionierd worden (zelf bouwen met houten palen en touwen). Natuurlijk neemt de leiding ook een leeftent (hele grote tent waar iedereen gezellig in kan zitten) en andere benodigdheden mee, gewoon voor het geval dat…
Bij zowel weekendkampen als het zomerkamp staat een bepaald thema centraal. Voorgaande jaren hebben we al de volgende thema’s gehad: K3-weekend, Opa’s Verhaal, Wie is de Mol – speciale editie, Tropical Party… de leiding probeert elk kamp een creatief thema mee te geven!

Regionale activiteiten

Voor de verkenners en de padvindsters samen organiseert de regio twee keer per jaar een activiteit. Eén daarvan is de RSW, de Regionale Scouting Wedstrijden. Hier kunnen de scouts in groepjes van 5 tot 7 personen hun vaardigheden laten zien. Jullie gaan kamperen en moeten dus zelf een tent opzetten, een tafel maken en koken. Daarnaast is er een hike, dus de kennis van routetechnieken worden getest. Dit alles draait om een thema en je kan voor alle onderdelen punten verdienen. Heb jij heel netjes je tent opgezet en hebben jullie leuke thema-attributen gemaakt? Daar kan je punten mee scoren! De winnaars gaan door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden.
Daarnaast is er voor de oudere scouts een PL-weekend. Voor de (assistent) PatrouilleLeiders, oftewel alle 14 en 15-jarigen in de speltak, wordt dit weekend georganiseerd en leer je andere scouts kennen. Uitgangspunt bij dit weekend is vooral heel veel lol maken met elkaar!

Ben je enthousiast geworden en/of lijkt je dit wat voor jouw zoon/dochter? Kom dan een keer kijken!


Geschreven door Edwin Koster op Monday February 19, 2018