Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Welpen

Algemeen

Welpen kampvuurDe welpen is een speltak op scouting voor jongens. Je mag bij de welpen komen als je tussen de 7 en 11 jaar bent. Onze opkomsten duren van 14.00 uur tot 16.00 uur. Maar als we bijvoorbeeld een dagje naar de duinen gaan, kunnen we eerder beginnen of later klaar zijn. Hier komt natuurlijk altijd een brief over.
De opkomsten die natuurlijk echt bij scouting horen, zijn kampvuur maken en knopen leggen. Dit doen we dan ook regelmatig. De andere opkomsten die we vaak doen zijn; naar het bos, naar het dorp en sport en spel op de ijsbaan wanneer deze niet onder water ligt. Iedere week hebben we weer iets nieuws bedacht, maar meestal gaan we wel naar buiten.

Kampen

Welpen_touwbaanTwee keer in een jaar hebben we een weekendkamp. Dit is altijd van vrijdag op zaterdag. We slapen dan met alle welpen een nachtje in het clubhuis. En één keer in het jaar, in de zomervakantie, gaan we op zomerkamp. De weekendkampen en het zomerkamp hebben altijd een thema. Met een zomerkamp gaan we naar een clubhuis ergens in het land, meestal niet meer dan een uur rijden met de auto. In het clubhuis zijn altijd een keuken, wc's, douches en twee slaapzalen (één voor de welpen en één voor de leiding). Met het uitzoeken van een clubhuis kijken we of er genoeg speelruimte is voor de welpen; veel bos, een weiland of een grasveld. Een zomerkamp is altijd van zaterdag tot zaterdag. Tijdens een kamp lopen we een dag een hike (dit is een soort speurtocht), we gaan een keer zwemmen, een keer een dagje uit. Iedere dag hebben we wel wat anders. De eerste keer zomerkamp is altijd spannend, maar hierna kijken de welpen er altijd naar uit!

Regionale activiteiten

De Boerhaavegroep valt onder de regio Hollands Midden van Scouting Nederland. Zij organiseren voor de kabouters en welpen twee keer per jaar een activiteit. Met andere scoutinggroepen uit de regio wordt de groep en worden de spellen groter en (nog) leuker! Eens per jaar wordt een avondspel georganiseerd en eens per jaar een 24-uurs weekendkamp. De eerste kennismaking met slapen in een tent bij scouting. Elke scoutinggroep in de regio verzorgt een onderdeel van de activiteit, waardoor er vaak allerlei geknutselde voorwerpen aanwezig zijn en verrassende spellen worden bedacht.

Ben je enthousiast geworden en/of lijkt je dit wat voor jouw zoon/dochter? Kom dan een keer kijken!


Geschreven door Edwin Koster op Monday February 19, 2018