Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Verkenners

Algemeen

Verkenners_biljartVerkenners zijn de stoere mannen van de scouting. Deze speltak is voor jongens van 11 t/m 15 jaar. De beginnende pubers dus. De activiteiten die we op de zaterdag van 14:30 tot 17:00 hebben variëren flink. Daar behoren wat standaard onderdelen bij. Zo gaan we elk jaar wel eens wat pionieren. Dat is door middel van houten palen en touw een constructie maken. Van een katapult tot een hangbrug. Het kan allemaal! Alleen je fantasie belemmert je. Ook worden er hikes gelopen. Dat zijn tochten te voet waar je door middel van kompas, GPS of een puzzeltje een route loopt in een groepje.

Om echt het scouting gevoel te krijgen is er ook altijd wel tijd om een kampvuur te maken. Daarbij leren de heren om met een bijl om te gaan zodat ze mooie blokjes hout voor het vuur kunnen hakken. Een broodje smaakt altijd beter als je het zelf gemaakt hebt. Daarom bakken we ook wel eens een broodje op je eigen gemaakte vuur.
Omdat de kinderen op die leeftijd wel van rennen en springen houden doen we ook vaak aan sport en spel waarbij de kinderen lekker rond kunnen rennen op een grasveld of in het bos.
Naast de standaard onderdelen hebben we een a twee keer per jaar een speciale opkomst waarbij we een uitstapje naar bijvoorbeeld de brandweer hebben.

Kampen

Verkenners KampDe verkenners leren hoe ze hun eigen tent moeten opzetten. Een kamp is dan ook het ideale moment om uit te proberen of de tent ook daadwerkelijk een beetje goed staat. Jaarlijks gaan we twee keer op weekendkamp. De eerste keer nog in ons eigen clubhuis maar de tweede keer gaan we wat verder van huis op kamp om in de bossen te overnachten.
Een seizoen kan je niet beter afsluiten met een wat groter kamp. Daarom is er in de zomer een zomerkamp waar de verkenners een week in tenten slaapt en daar de hele week vermaakt worden. Het eten wordt dan door hun zelf gemaakt onder begeleiding van de leiding. Wie eet zal ook naar de WC moeten. Helaas zijn er niet altijd WC faciliteiten aanwezig op de kampterreinen. Dat word dus zelf een WC bouwen! Een zogenaamde H.U.D.O.(Houd Uw Darmen Open). Dit is een gat in de grond met daarboven een constructie om op te zitten. Door steeds na de daad een schep zand naar beneden te gooien blijft de boel fris ruiken.
Elk kamp heeft ook altijd een thema. Zoals Verover de wereld in 1 weekendkamp, The A-team kamp, Wellis in Wonderland geweest, Ridderkamp en Lucky Luke kamp.

Regionale activiteiten

Voor de verkenners en de padvindsters samen organiseert de regio twee keer per jaar een activiteit. Eén daarvan is de RSW, de Regionale Scouting Wedstrijden. Hier kunnen de scouts in groepjes van 5 tot 7 personen hun vaardigheden laten zien. Jullie gaan kamperen en moeten dus zelf een tent opzetten, een tafel maken en koken. Daarnaast is er een hike, dus de kennis van routetechnieken worden getest. Dit alles draait om een thema en je kan voor alle onderdelen punten verdienen. Heb jij heel netjes je tent opgezet en hebben jullie leuke thema-attributen gemaakt? Daar kan je punten mee scoren! De winnaars gaan door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden.
Daarnaast is er voor de oudere scouts een PL-weekend. Voor de (assistent) PatrouilleLeiders, oftewel alle 14 en 15-jarigen in de speltak, wordt dit weekend georganiseerd en leer je andere scouts kennen. Uitgangspunt bij dit weekend is vooral heel veel lol maken met elkaar!

Ben je enthousiast geworden en/of lijkt je dit wat voor jouw zoon/dochter? Kom dan een keer kijken!


Geschreven door Edwin Koster op Monday February 19, 2018