Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Verkenners helpen wereldberoemde DJ

Op zaterdag 17 augustus 2019 zijn de verkenners afgereisd naar Mook om niemand minder dan Beukende Bert, ’s werelds grootste DJ, te helpen. Beukende Bert deed namelijk tijdens zijn Worldtour Mook aan, maar daar werd helaas zijn hele muziekcollectie gestolen door aliens. Beukende Bert moest zijn Worldtour cancelen en liet de verkenners invliegen om de muziekcollectie boven water te krijgen.

Dat water hebben we geweten. Toen we aankwamen op het kampterrein regende het flink, maar gelukkig klaarde het zondag op en kon het kamp verder opgebouwd worden. Echte verkenners draaien hun hand natuurlijk niet om voor een zelf-gepionierde tafel en ook het kampvuur kon flink worden getest. Ook werd het eerste contact met de aliens gelegd. Zij lieten brieven voor ons achter die we moesten ontcijferen. Daaruit bleek dat de aliens waren neergestort en voornamelijk op geld uit waren om hun ruimteschip te kunnen repareren. Voor een groot genoeg bedrag zou Beukende Bert zijn muziekcollectie wel terug kunnen krijgen. 

Aangezien we Beukende Bert niet konden bereiken, besloten we eerst een kijkje te nemen in Cuijk. Het was hoog tijd om de snoepvoorraden weer aan te vullen en natuurlijk een kaartje naar huis te sturen. Ook hebben we de omgeving van Mook met de mountainbike getrotseerd en liepen de verkenners een hike over de Mookerheide. Van de aliens en de muziekcollectie helaas geen spoor. Uiteindelijk besloten we in overleg met Beukende Bert maar met het geld over de brug te komen. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien concurrerende DJ’s hier een stokje voor wilden steken. Na een spannend nachtelijk sluipspel is al het geld bij de aliens afgeleverd en kon Beukende Bert eindelijk zijn muziek weer afspelen.

Als afsluiting van het kamp zijn de verkenners onder begeleiding van Edwin en Dennis van de uitkijktoren abgeseild. Erg gaaf om te doen bleek uit de reacties van de verkenners! Helaas was het de volgende dag alweer tijd om het kampterrein af te breken en alle spullen weer in te pakken. We hebben een onwijs leuke week gehad. Op naar het groepskamp van volgend jaar!

>> Bekijk de foto's op de fotosite <<

Geschreven door Edwin Koster op Thursday September 19, 2019

Permalink - Category: Verkenners

« Time to get Groovy - Bloembollenactie 2019 »