Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

RSV zomerkamp: op zoek naar de moordenaar

DSCF2544Na een jaar lang voorbereiden was het eindelijk zo ver: op zaterdag 21 juli vertrokken de rsv'ers naar Munstergeleen voor een week zomerkamp. Het is een flinke groep: veertien rsv'ers en drie man BUG.

Gelijk na aankomst begint iedereen met het gebouw te ontdekken en de hangmatten ophangen. Er waren niet heel veel bomen op het terrein, maar de rsv'ers bewezen hun handigheid door drie hoog de hangmatten op te hangen. Het dorp werd door sommige al verkend en de eerste film werd gelijk gekeken op het grote scherm.

Op zondag was het al tijd om een middag naar Sittard te gaan; vooral rustig de week beginnen. Dat veranderde echter snel, want later die dag bleek er een driedubbele moord te zijn gepleegd! Natuurlijk wilde de BUG niet verantwoordelijk zijn voor slechte PR, dus de rsv'ers moesten zelf de moord oplossen gedurende de week. Er was een plaats delict waar al duidelijk onderzoek was verricht. Wat was er gebeurd, wie heeft het gedaan en waarom zou iemand drie mensen vermoorden?

Maandag was het de koudste dag van de week, dus een perfect moment voor een hike in een dichtbij gelegen natuurgebied. Door het mulle zand en over de limburgse heuvels; het was ons het tochtje wel. De rsv'ers hadden zelf de hike bedacht en waren ook zelf de gids. Het bleek toch wel een zware hike, maar iedereen zette door en heeft de tocht helemaal uitgelopen.

Het oplossen van raadsels, moordzaken en het zoeken van hints ging de groep zo goed af, dat ze die nieuwe talenten konden gebruiken in een escape room. Op dinsdag vertrokken de rsv'ers daarom al vroeg (12 uur) naar Maastricht waar de escape rooms zich bevonden. Een fietshike was het duidelijk te noemen, wat hebben ze hard gefietst.

Woensdag was het tijd om weer even bij te komen, want al die beweging is natuurlijk niet niets. Een dagje zwembad was gepland. In Sittard was een groot zwembad met buitenbaden. Ideaal om even af te koelen met het warme zomerse weer.

Na zo'n rustige woensdag was het op donderdag weer tijd voor wat actiefs. In Valkenburg is een steenkolenmijn; heerlijk koud toevluchtsoords tijdens de warmste dag van het jaar. Geboeid luisterde de groep braaf naar de gids, die vol enthousiasme en flauwe grappen vertelde over het werk vroeger in de mijn. Vlakbij de mijn was een rodelbaan, dus uiteraard gingen deze racemonsters zo hard mogelijk over de gloeiend hete rodelbaan. Daarna was het weer tijd voor de laatste fietshike die week: terug naar het gebouw.

Vrijdag was een hele rustige dag. Het begon al goed met flink uitslapen en een rustig ontbijt. Daarna ging de hele groep hard aan de slag met het inpakken van de aanhanger, die 's middags al opgehaald zou worden. Die middag eindigde voor sommige in een heel lang en actief potje lummelen op het natte voetbalveld naast ons terrein. De anderen hadden de tijd om lekker bij te slapen, spelletjes te spelen of gewoon te hangen in hun hangmat. Die avond was het eindelijk tijd voor de grote ontknoping van de moord. Gedurende de week werden er hints verstopt door de BUG en elke avond werd het corvee verdeeld aan de hand van een quiz over de moord. Het bleek toch lastiger om de moord helemaal goed op te lossen, want er was niet één moordenaar, maar een moordenaars trio (de BUG). Na deze verrassende ontknoping was het tijd om de week af te sluiten.

>> Bekijk de foto's op de fotosite <<

Geschreven door Edwin Koster op Tuesday August 7, 2018

Permalink -

« Zomerkamp padvindsters: Een eigen staat - Bloembollenactie 2018 »