Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Bevers helpen brandweer tijdens weekendkamp

De Bevers zijn op weekendkamp geweest in ons eigen clubhuis.
Het clubhuis was om getoverd tot een brandweer kazerne. Na een erg lekkere maaltijd (patatjes!!) kregen de bevers te horen dat de Brandweerman en zijn stagiaire in slaap waren gevallen. Die moesten ze natuurlijk wakker maken dus riepen alle bevers "wakker worden!!" toen schrokken de brandweer en stagiaire wakker. Om ze wakker te houden gingen de Bevers samen met de brandweerman en stagiaire ochtend gymnastiek doen. 

Na een paar spelletjes kregen brandweerman en de stagiaire bericht dat de brandweerwagen was verdwenen dus ze moesten terug naar de kazerne en bevers ging een leuke film kijken. Half verwegen de film had de brandweerman een paar brandweer spullen gevonden en Bevers moest helpen testen of de spullen nog werkte. De volgende dag stonden we op tijd op, want de Bevers kregen een bericht dat ze naar de brandweerkazerne moesten komen. 

We werden daar welkom geheten door Brian en Erik van der Veld. Erik vertelde wat de brandweer zoal doet naast brandjes blussen en katten uit de boom redden. De Bevers luisterde aandachtig, maar werden helemaal enthousiast toen een echte brandweer helm gepast mocht worden. De Bevers mochten de brandweerwagen bekijken en ze mochten zelfs echt spuiten. Als klapper op de vuurpijl mochten de Bevers daarna ook nog een rondje meerijden in de brandweerwagen. Wie wil dat nou niet?! Na een leuk vermoeiend kamp gingen de Bevers weer naar huis toe.

Bekijk alle foto's van dit weekend op de fotosite

Geschreven door Edwin Koster op Friday April 15, 2022

Permalink -

« Bloembollenactie 2021 - Feestelijke speurtocht langs de Voorhoutse speeltuinen »