Scouting is in 1907 opgericht door Lord Baden-Powell.
Scouting Nederland is een landelijke organisatie die in totaal 125.000 leden telt waarvan 25.000 kaderleden die de meer dan 1500 scoutinggroepen begeleiden. Scouting Nederland is ontstaan uit een fusie van de diverse padvindersverenigingen die ons land vroeger kende. Sinds deze fusie is de naam padvinder veranderd in die van scout.


Doelstelling vereniging Scouting Nederland.
De vereniging Scouting Nederland stelt zich ten doel: het bevorderen van het spel van verkennen in Nederland op grondslag van de iedeen van Lord Baden-Powell om daarmee een plezierige belevenis van de vrije tijd te bieden aan jongens en meisjes, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid.

Het landelijke bureau van Scouting Nederland is gevestigd in Leusden. Op dit moment werken er zón 60 beroepskrachten. Zij organiseren het spelaanbod, de scoutshop, de verzekering, de ledenadministratie e.d. Iedereen die lid is van Scouting Nederland krijgt ook het Scouting Magazine, Voor de Bevers is er de Beverpost, de Welpen krijgen de Scouty, de Verkenners de Flitz en voor de rowans en stam de IxiXeL. De Leiding ontvangt de Scouting Magazine Courant.

Wil je meer weten over Scouting in Nederland?
www.scouting.nl