Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Laat je uitdagen

Menu

Contact

Geplaatst door Edwin Koster op Monday 10 Nov 2008 21:57

Onderstaande personen zijn de contactpersonen van de desbetreffende functies. Bij vragen over Scouting en zijn diverse leeftijdsgroepen kunt u met een van deze personen contact opnemen. Kijk naar de juiste leeftijdsgroep zodat de juiste persoon u kan helpen.

Bezoekadres clubhuis Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Sportlaan 5
2215 NB Voorhout
Download route beschrijving

Postadres
Scouting Boerhaavegroep
Postbus 148
2215 ZJ Voorhout



Bevers:
jongens & meisjes 5 t/m 7 jaar
opkomsttijd van 11:00 - 13:00 uur
contactpersoon: Nanouk Bel
tel: 06 - 33 87 09 49
email: bevers@boerhaavegroep.nl

Welpen:

jongens 7 t/m 11 jaar
opkomst tijd van 14:00 - 16:00 uur
contactpersoon: Susan van den Nieuwendijk
tel: 06 - 11 46 44 07
email: welpen@boerhaavegroep.nl

Kabouters:

meisjes 7 t/m 11 jaar
opkomst tijd van 11:00 - 13:00 uur
contactpersoon: Jeroen Bol
tel: 06 - 21 83 17 17
email: kabouters@boerhaavegroep.nl

Verkenners:

jongens van 11 t/m 15 jaar
opkomst tijd van 14:00 - 16:30 uur
contactpersoon: Bas van der Hulst
tel: 06 - 42 59 01 32
email: verkenners@boerhaavegroep.nl

Padvindsters:

meiden van 11 t/m 15 jaar
opkomst tijd van 14:00 - 16:00 uur
contactpersoon: Michael Schot
tel: 06 - 28 31 32 59
email: padvindsters@boerhaavegroep.nl

RSV (explorers):

jongens & meiden van 15 t/m 18 jaar
opkomst tijd van 14:00 - 18:00 uur
contactpersoon: Robin Borst
tel: 06 - 28 78 00 00
email: rsv@boerhaavegroep.nl

Ledenadministratie

Johan Plug
Postbus 161
2215 ZJ Voorhout
email: leden@boerhaavegroep.nl

Groepsbestuur Voorzitter
Bas Versluijs
tel: 06 - 34 11 50 57
email: voorzitter@boerhaavegroep.nl

Penningmeester
Robbert Jan Veens

Secretaris
Susan van den Nieuwendijk
Postbus 161
2215 ZJ Voorhout
tel: 06 - 11 46 44 07
email: secretaris@boerhaavegroep.nl

Stichting Voorzitter
Ton Koster
tel: 0252 - 21 37 25
Email: ton@malitufa.nl

Vertrouwenspersoon
Ton Koster
W. Alexanderstraat 16
tel: 0252 - 21 37 2
Email: ton@malitufa.nll

Webmaster
Internetsite: Edwin en Eric Koster
Email: webmaster@boerhaavegroep.nl

 

 

Lees meer: Contact


Stichting

Geplaatst door Edwin Koster op Monday 10 Nov 2008 21:56

De Stichting
Scouting Boerhaavegroep kent enkele bestuursorganen. De Stichting is de oudste. Zij is in 1964 opgericht om de belangen van de Voorhoutse Scouts te behartigen.
De Stichting houdt zich bezig met de aanschaf en beheer van de benodigde materialen voor de opkomsten van de speltakken. Daarbij is zij verantwoordelijk voor het clubhuis. Dit probeert zij op een juridisch en financieel verantwoorde manier te doen.
Daarnaast is de Stichting aanspreekpunt voor de diverse overheden waar Scouting tegenwoordig mee te maken heeft. Door de gemeentelijke herindeling is er bij deze taken nog het contact tussen de besturen van de drie andere Scoutinggroepen in de gemeente bijgekomen.

Wie zij de Stichtingsleden?
De bestuursleden van de stichting hebben allen iets gemeen namelijk…
Ze zijn allemaal op één of andere manier zeer betrokken bij Scouting en met name de Scouting Boerhaavegroep.
Het idee achter de samenstelling van de Stichting is dat alle partijen binnen de Scoutinggroep vertegenwoordigd zijn.
Dit houdt in dat de leiding en de jeugdleden in de Stichting vertegenwoordigd zijn.
Jeugdleden worden binnen de Stichting vertegenwoordigd door twee ouders.
De leidinggevenden of stamleden hebben de meerderheid in de Stichting.

De Stichting is dit moment als volgt gevormd:

Lees meer: Stichting


Geschiedenis

Geplaatst door Edwin Koster op Monday 10 Nov 2008 21:56

Geschiedenis van Scouting Boerhaavegroep Voorhout

De Boerhaavegroep Voorhout is dan wel zeer jong, maar dat betekent niet dat we pas net bestaan.
Hieronder zal de geschiedenis van de groep kort worden beschreven. Wil je dan nog meer weten, lees dan het reünie-boekje. Dit is geschreven voor de sloop van de oude  "Woelige Stal".
Op deze pagina zal eerst de verschillende speltakken worden beschreven en erna de gebouwen en locaties.

Speltakken

Het begon allemaal in november 1963. Ada Wijling was gevraagd door de protestantse kerk om een jongensclub te leiden. Dit deed ze, maar ze besloot er een welpenhorde van te maken. De eerste avond stonden er 12 jongens klaar om aan dit avontuur te beginnen.
Al snel groeide de groep en na een half jaar kon er een Verkennersgroep gestart worden.(1964)
Pas in 1967 waren er voldoende aanmeldingen om een kaboutervolk te starten. Na een aantal jaren leidde dit in 1973 tot de oprichting van de Padvindsters.
Zo draaide de Boerhaavegroep enkele jaren. In 1980 besloot Scouting Nederland om een nieuwe speltak te verzinnen voor jongeren, de Explorers. De Boerhaavegroep besloot dit ook te starten. Deze groep kreeg in 1984 zijn huidige naam: Rowans en Sherpa's Voorhout (RSV).
Als laatste speltak werden de Bevers opgericht. In 1987 was de Boerhaavegroep in staat om leden van 5 jaar tot 17 jaar bezig te houden.
Na je zeventiende kan je kiezen om leiding te geven. Je wordt altijd Stamlid. Dit is een groep, waarmee van alles wordt ondernomen. Vanaf 1968 zijn er vijf verschillende Stamgroepen geweest, te weten:

  • Malitufa
  • Bolus-Stam
  • S.T.A.M.-Stam
  • BVD-Stam
  • EFFE-stam

Al die speltakken hebben natuurlijk ook een onderkomen gehad. Daarover nu meer.

Clubhuizen en locaties

De eerste Welpenopkomst werd gedraaid in een houten blokhut op het BNS-terrein. (Tegenwoordig het Teylingen College locatie KTS). Al snel bleek deze te klein. Gelukkig hielp de Katholieke Jeugdraad de Scouts uit de brand. Ze mochten intrek nemen in het gebouw van die vereniging. Dat gebouw heette: "De Woelige Stal". Dit gebouw stond aan de Sportlaan, waar tegenwoordig de Voorhoutse IJsclub zijn clubhuis heeft.
Aangezien de groep snel groeide werd dit onderkomen al snel te krap. Met geleend geld werd een gebouw neergezet in de hoek van de IJsbaan. Hier bevindt zich nu de skatebaan en bowl. Het paadje dat naar "Het Troephuis" liep kreeg de naam Baden-Powelllaan. Het gebouw werd feestelijk geopend in 1969.
Uiteindelijk bleken beide accommodaties toch niet meer geschikt te zijn. Na omzwervingen langs verschillende tijdelijke locaties kregen de Scouts hun eigen plek. Deze plek was de oude Voorhoutse Speeltuin. Het opzichtersgebouw bleef staan en men bouwde wederom met eigen middelen een nieuw clubhuis. Dit clubhuis kreeg de naam: "De Woelige Stal". Het bevond zich aan Sportlaan 5.
In de jaren negentig bleek dat deze twee gebouwen niet meer mee konden. De groep groeide maar de ruimte niet. Binnen de Stichting werd gekeken naar de mogelijkheden voor nieuwbouw.
Aangezien tijden veranderen werd dit keer wel een verzoek voor subsidie ingediend bij de gemeente. Deze werd goedgekeurd.
Vervolgens konden we aan de slag om ook nog zelf een groot bedrag op te halen voor de bouw. Alle plannen en praatsessies leidden in februari 2005 tot de sloop van de "oude" "Woelige Stal" en het RSV-hok. In april 2005 verscheen er op die plek een nieuwe accommodatie. Deze werd op 10 september 2005 feestelijk geopend.
De naam is te raden: "De Woelige Stal".

Bestuursorganen

Nog een kort stukje over de geschiedenis van de besturen van Boerhaavegroep. Deze jeugdige groep heeft ook enkele serieuze clubjes. Dat zijn de Stichting, het Groepsbestuur, het Stambestuur en het Speltakleidersoverleg. Naast deze kleine clubjes heeft ieder Stamlid stemrecht in de Groepsraad. Deze wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand.
De Stichting is opgericht voor de bouw van "Het Troephuis" in 1964. Zij startte met 5 leden, momenteel heeft zij 9 leden.
Het Stambestuur werd ingesteld in de jaren tachtig. Zij organiseren diverse activiteiten voor de Stamleden.
Het Groepsbestuur is ontstaan in 2000 als koppeling tussen Stichting en Groepsraad. Daarnaast is zij een adviserend clubje, die bepaalde problemen of vraagstukken voorbespreekt voordat die in de groepsraad worden beslist.
Als laatste is het Speltakleidersoverleg totstand gekomen. In 2004 werden de Speltakleiders verzameld om sommige zaken buiten de Groepsraad om te regelen. Hierbij gaat het vooral om overleg over kampen en het gebruik van bijvoorbeeld het pionierhout of de kampvuurkuil.

Er is op deze site helaas te weinig plaats om alle verhalen op te schrijven. Lees om een idee te krijgen het boekje van de reünie (3,1MB). Daarnaast kun je altijd iemand van de leiding aanschieten.

Lees meer: Geschiedenis


Boerhaavegroep

Geplaatst door Edwin Koster op Monday 10 Nov 2008 21:55

Scouting Boerhaavegroep Voorhout telt ruim 150 leden, verdeeld over 7 speltakken. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen al lid worden van de groep. Alle speltakken hebben zaterdag opkomst. Voor de verschillende tijden per speltak kunt u op deze site alle informatie vinden.

Ons clubhuis bevind zich aan de Sportlaan 5, tegenover de ijsbaan.

Naast de gewone opkomsten wordt er binnen elke speltak 1 tot 2 keer per jaar een weekendkamp georganiseerd. Bij deze weekendkampen slapen de jeugdleden gezellig 1 nachtje in het clubhuis. Ieder seizoen wordt afgesloten met een zomerkamp. De jongste speltak, de bevers, logeren een weekeindje in een ander clubhuis ergens in West-Nederland. De welpen en de kabouters bivakkeren een weekje in een ander clubhuis ergens in een andere Nederlandse provincie. De oudere speltakken, de verkenners, de padvindsters en RSV (explorers) gaan een week primitief kamperen in Nederland of daarbuiten. De jeugdleden worden 8 dagen lang op allerlei fronten intensief beziggehouden. Op kamp wordt er een hele week met een thema gewerkt.

Om de club financieel gezond te houden, worden er door de Boerhaavegroep ook ieder jaar een aantal terugkerende (groeps) acties gehouden zoals Heitje voor een Karweitje, de Nationale Scouting Loterij en het assisteren van talrijke Voorhoutse verenigingen met hand- en spandiensten.

 

 

Lees meer: Boerhaavegroep


Stam

Geplaatst door Edwin Koster op Monday 10 Nov 2008 21:47

Gerard van den Broek zet een handtekening op biervust

Naast het drukke leven van leiding of materiaalbeheer, is er ook nog het gezellige bestaan van stamlid. Iedereen die lid is van scouting en te oud is voor de jeugdspeltakken, kan lid worden van de stam. Momenteel is dit de Droeloe-stam. Een eigen lokaal in het clubhuis met een gezellige aankleding rond de bar. Iedere zaterdag, als alle jeugdleden weer naar huis toe gaan, wordt er nog even lekker nagezeten en staat gezelligheid hoog in het vaandel. Soms vanuit het stamhok met zijn allen op zaterdag avond nog wat leuks doen, soms gaat iedereen zijn eigen weg.

Eigenlijk alles kan…

Naast de zaterdagen wordt er ook regelmatig een activiteit georganiseerd. Zo zijn we de laatste jaren wezen golfen, erg vaak gaan BBQ-en, paintballen, darttoernooi, bierproefavond, lasergamen, karten, biertapwedstrijd, uiteten, enzovoort, enzovoort. Voor alle ideeën staan we open en iedere activiteit wordt vanzelf weer erg gezellig!

Ook met de stam gaan we 2 keer per jaar een weekendje weg. Vlak voor het eind van de zomervakantie gaan we op het zo genoemde low-budget weekend. Lekker een paar dagen kamperen op een scoutingterrein en ’s avonds BBQ-en. Voor weinig geld een super weekend en als het meezit even luieren op een terras in Zandvoort.
Vlak na oud en nieuw staat er een heel ander weekend gepland: het stamweekend! Ergens wordt er een locatie in Nederland bepaald, waar de hele stam eens lekker een weekendje gaat bijkomen. Een groepsboerderij of wat huisjes en de gezelligheid komt vanzelf. Verder nog een apart thema en iedereen kan zich lekker uitleven.

De stam is eigenlijk de beste manier om naast het leiding zijn je scoutingtijd af te sluiten!

 

Leiding Kerst

 

 

Lees meer: Stam


RSV (explorers)

Geplaatst door Edwin Koster op Monday 10 Nov 2008 21:47

RSV GroepsfotoAlgemeen

De speltak voor de oudtste jeugdleden van scouting heet de RSV. Dit staat voor Rowans & Sherpa’s Voorhout. De Rowans zijn de jongens en de Sherpa’s zijn de meiden. De leeftijd van de RSV is over het algemeen van 15 tot en met 18 jaar, echt een leeftijd om gemengd opkomsten te draaien! Ook heeft de RSV geen leiding meer om alle opkomsten te verzinnen en de kinderen te vermaken, maar bestaat de BUG. BUG is een simpele afkorting voor de begeleiding. De BUG begeleidt de RSV bij het zelf opkomsten verzinnen, kampen organiseren, brieven maken voor de ouders en zij houden een klein oogje in het zeil.
Verder heeft de RSV de beschikking over een eigen lokaal, waar iedere zaterdag van 14:00 uur tot 21:30 uur opkomst gedraaid wordt. De ene keer wordt er lekker gehangen om even bij te komen van de drukke schoolweek, de andere keer wordt er druk geklust aan de bar in het lokaal of worden er heuse opnamen gemaakt voor een zelfgemaakte film. Het opkomstenschema is zo vol als de leden zelf willen en de BUG let een beetje op of er niet alleen maar gehangen wordt.
Rond 18:00 uur blijven de RSV-ers die willen lekker eten: zelf eten kopen en maken op scouting! Vaak zijn dit de altijd makkelijke magnetronmaaltijden of een pizza, maar soms wordt er uitgepakt met pannenkoeken of pasta!

 

Kampen

Naast de opkomsten op zaterdag, worden er ook weekendkampen georganiseerd en is er tijdens de zomervakantie een week lang zomerkamp. Tijdens de weekenden wordt er in eigen clubhuis geslapen of wordt er een mooi kampeerterrein gezocht, waar tot diep in de nacht bij een kampvuur gekletst kan worden.
Voor de zomerkampen worden er ook verschillende locaties bezocht. Het ene jaar wordt er gekampeerd en is er wat meer geld beschikbaar voor eens lekker met zijn allen uit eten te gaan, het andere jaar zitten we in een villa in België te genieten van de sauna.

 

Regionale activiteiten

De Boerhaavegroep valt onder de regio Hollands Midden van Scouting Nederland. Zij organiseren één keer per jaar een activiteit voor de explorers, oftewel ook voor onze RSV-ers. Explore is een van deze activiteiten: een weekendkamp, waarbij wordt geklommen in een klimpark en gezwommen in een zwembad. Hoogte- en/of watervrees zijn dus niet gewenst! 

 

Ben je enthousiast geworden? Kom dan gezellig een keertje kijken!

Lees meer: RSV (explorers)


Padvindsters

Geplaatst door Edwin Koster op Monday 10 Nov 2008 21:46

Padvindsters KlimrekAlgemeen

Gezellige en stoere meiden van 11 tot 15 jaar zijn van harte welkom bij de Padvindsters. Elke zaterdagmiddag hebben wij opkomst van 14.00 tot 16.00 uur, waarbij we soms uitlopen tot 16.30 uur. Afwisseling en gezelligheid staan in onze opkomsten centraal. Hierbij komen de basis scoutingvaardigheden aan bod. Zo leer je bij de Padvindsters onder andere knopen, pionieren en kampvuur maken waarop je dan je eigen eten kan koken.  Natuurlijk hebben we genoeg tijd over om ook dingen te doen die niet alleen met scouting te maken hebben: naar de duinen, toneelstukjes, spetterend watergevecht in de zomer of gewoon lekker tutten met de andere meiden.
Naast de gewone opkomsten, hebben we ook nog een aantal (weekend)kampen en regionale activiteiten per jaar.

 

Kampen

Padvindsters HalloweenTijdens het seizoen gaan een aantal keer op weekendkamp. Als het 's avonds nog warm genoeg is, gaan we lekker kamperen. Is het wat kouder? Dan blijven we in het clubgebouw. Wanneer we gaan kamperen, slapen we twee nachten in een tentje. Lekker gezellig met de meiden onder elkaar, keten dus! Op het clubhuis is het wat vaker één nachtje, maar soms ook twee!

In de zomervakantie is het tijd voor het kamp waar het hele jaar al naar uit wordt gekeken: het zomerkamp. We gaan dan een week kamperen op een kampterrein van een andere Scoutinggroep, meestal in één van de twee eerste weken van de basisschool zomervakantie. Vaak blijven we ook met zomerkamp in Nederland, maar soms wijken we uit naar België of Duitsland. De Padvindsters slapen dan met maximaal acht meiden in een patrouilletent, super gezellig dus. Op een kampterrein is geen keuken aanwezig, dus die moet altijd eerst gepionierd worden (zelf bouwen met houten palen en touwen). Natuurlijk neemt de leiding ook een leeftent (hele grote tent waar iedereen gezellig in kan zitten) en andere benodigdheden mee, gewoon voor het geval dat… 
Bij zowel weekendkampen als het zomerkamp staat een bepaald thema centraal. Voorgaande jaren hebben we al de volgende thema’s gehad: K3-weekend, Opa’s Verhaal, Wie is de Mol – speciale editie, Tropical Party… de leiding probeert elk kamp een creatief thema mee te geven!

 

Regionale activiteiten

Voor de verkenners en de padvindsters samen organiseert de regio twee keer per jaar een activiteit. Eén daarvan is de RSW, de Regionale Scouting Wedstrijden. Hier kunnen de scouts in groepjes van 5 tot 7 personen hun vaardigheden laten zien. Jullie gaan kamperen en moeten dus zelf een tent opzetten, een tafel maken en koken. Daarnaast is er een hike, dus de kennis van routetechnieken worden getest. Dit alles draait om een thema en je kan voor alle onderdelen punten verdienen. Heb jij heel netjes je tent opgezet en hebben jullie leuke thema-attributen gemaakt? Daar kan je punten mee scoren! De winnaars gaan door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden. 
Daarnaast is er voor de oudere scouts een PL-weekend. Voor de (assistent) PatrouilleLeiders, oftewel alle 14 en 15-jarigen in de speltak, wordt dit weekend georganiseerd en leer je andere scouts kennen. Uitgangspunt bij dit weekend is vooral heel veel lol maken met elkaar!

 

Nieuwsgierig geworden? Kom dan gewoon een keertje kijken!

Lees meer: Padvindsters


Verkenners

Geplaatst door Edwin Koster op Monday 10 Nov 2008 21:45

Algemeen

Verkenners_biljartVerkenners zijn de stoere mannen van de scouting. Deze speltak is voor jongens van 11 t/m 15 jaar. De beginnende pubers dus. De activiteiten die we op de zaterdag van 14:00 tot 16:30 hebben variëren flink. Daar behoren wat standaard onderdelen bij. Zo gaan we elk jaar wel eens wat pionieren. Dat is door middel van houten palen en touw een constructie maken. Van een katapult tot een hangbrug. Het kan allemaal! Alleen je fantasie belemmert je. Ook worden er hikes gelopen. Dat zijn tochten te voet waar je door middel van kompas, GPS of een puzzeltje een route loopt in een groepje.

Om echt het scouting gevoel te krijgen is er ook altijd wel tijd om een kampvuur te maken. Daarbij leren de heren om met een bijl om te gaan zodat ze mooie blokjes hout voor het vuur kunnen hakken. Een broodje smaakt altijd beter als je het zelf gemaakt hebt. Daarom bakken we ook wel eens een broodje op je eigen gemaakte vuur.
Omdat de kinderen op die leeftijd wel van rennen en springen houden doen we ook vaak aan sport en spel waarbij de kinderen lekker rond kunnen rennen op een grasveld of in het bos.
Naast de standaard onderdelen hebben we een a twee keer per jaar een speciale opkomst waarbij we een uitstapje naar bijvoorbeeld de brandweer hebben.

 

Kampen

Verkenners KampDe verkenners leren hoe ze hun eigen tent moeten opzetten. Een kamp is dan ook het ideale moment om uit te proberen of de tent ook daadwerkelijk een beetje goed staat. Jaarlijks gaan we twee keer op weekendkamp. De eerste keer nog in ons eigen clubhuis maar de tweede keer gaan we wat verder van huis op kamp om in de bossen te overnachten.
Een seizoen kan je niet beter afsluiten met een wat groter kamp. Daarom is er in de zomer een zomerkamp waar de verkenners een week in tenten slaapt en daar de hele week vermaakt worden. Het eten wordt dan door hun zelf gemaakt onder begeleiding van de leiding. Wie eet zal ook naar de WC moeten. Helaas zijn er niet altijd WC faciliteiten aanwezig op de kampterreinen. Dat word dus zelf een WC bouwen! Een zogenaamde H.U.D.O.(Houd Uw Darmen Open). Dit is een gat in de grond met daarboven een constructie om op te zitten. Door steeds na de daad een schep zand naar beneden te gooien blijft de boel fris ruiken.
Elk kamp heeft ook altijd een thema. Zoals Verover de wereld in 1 weekendkamp, The A-team kamp, Wellis in Wonderland geweest, Ridderkamp en Lucky Luke kamp.

 

Regionale activiteiten

Voor de verkenners en de padvindsters samen organiseert de regio twee keer per jaar een activiteit. Eén daarvan is de RSW, de Regionale Scouting Wedstrijden. Hier kunnen de scouts in groepjes van 5 tot 7 personen hun vaardigheden laten zien. Jullie gaan kamperen en moeten dus zelf een tent opzetten, een tafel maken en koken. Daarnaast is er een hike, dus de kennis van routetechnieken worden getest. Dit alles draait om een thema en je kan voor alle onderdelen punten verdienen. Heb jij heel netjes je tent opgezet en hebben jullie leuke thema-attributen gemaakt? Daar kan je punten mee scoren! De winnaars gaan door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden. 
Daarnaast is er voor de oudere scouts een PL-weekend. Voor de (assistent) PatrouilleLeiders, oftewel alle 14 en 15-jarigen in de speltak, wordt dit weekend georganiseerd en leer je andere scouts kennen. Uitgangspunt bij dit weekend is vooral heel veel lol maken met elkaar!

 

Enthousiast? Kom dan een keer meedoen met de opkomst!

 

 

Lees meer: Verkenners


Kabouters

Geplaatst door Edwin Koster op Monday 10 Nov 2008 21:45

Kabouters_takkenhutAlgemeen

Welkom bij de speltak voor stoere meiden van 7 t/m 11 jaar. Elke zaterdag hebben wij een spetterende opkomst die duurt van 11:00 tot 13:00 uur. Tijdens deze opkomsten zijn we zo veel mogelijk buiten. In en met de natuur spelen is natuurlijk écht scouting. Als het wat minder mooi weer is gaan we bijvoorbeeld koken, knutselen, of een andere leuke binnenactiviteit! Gezellig kletsen en spelen met meiden onder elkaar is sowieso elke week een groot onderdeel van de opkomst. 

Naast de gewone opkomsten, hebben we ook nog een aantal (weekend)kampen en regionale activiteiten per jaar.

 

Kampen

Kabouters_Zomerkamp2015Ongeveer twee keer per jaar organiseert de leiding een weekendkamp. Tijdens het weekendkamp ga je veel leuke dingen doen zoals: gezellig met elkaar eten, zwemmen, film kijken, spelletjes doen, keten in de slaapzaal en een spetterend nachtspel! De weekendkampen draaien om een themaverhaal heen en de activiteiten hebben daar altijd mee te maken. Zo is Miss Hood een keer langs gekomen bij de kabouters om arme mensen te helpen met elkaar.

Maar het hoogtepunt van het jaar is altijd het zomerkamp! Daar slapen we de hele week in een ander clubhuis. Meestal in de omgeving en niet verder dan een uur rijden met de auto. Elk jaar heeft het zomerkamp een ander thema, bijvoorbeeld piraten, indianen of prinsessenkamp. Een dagje naar het dorp om lekker te shoppen, een dagje uit, een beautydag, zwemmen, een hike (speurtocht) lopen, een nachtspel, 's avonds keten in de slaapzaal... Het gebeurt allemaal op zomerkamp: dit wordt de leukste vakantieweek van het jaar!

 

 

Regionale activiteiten

De Boerhaavegroep valt onder de regio Hollands Midden van Scouting Nederland. Zij organiseren voor de kabouters en welpen twee keer per jaar een activiteit. Met andere scoutinggroepen uit de regio wordt de groep en worden de spellen groter en (nog) leuker! Eens per jaar wordt een avondspel georganiseerd en eens per jaar een 24-uurs weekendkamp. De eerste kennismaking met slapen in een tent bij scouting. Elke scoutinggroep in de regio verzorgt een onderdeel van de activiteit, waardoor er vaak allerlei geknutselde voorwerpen aanwezig zijn en verrassende spellen worden bedacht. 

 

De altijd enthousiaste leiding verzinnen de activiteiten en thema's bij de opkomsten en kampen, zodat je een leuke zaterdagochtend hebt. Zeg nou zelf, lijkt je dit nu niet helemaal het einde? Dan is het zeker iets voor jou! 
Kom gezellig kijken!

 

 

 

 

Lees meer: Kabouters


Welpen

Geplaatst door Edwin Koster op Monday 10 Nov 2008 21:43

Welpen kampvuur

Algemeen

De welpen is een speltak op scouting voor jongens. Je mag bij de welpen komen als je tussen de 7 en 11 jaar bent. Onze opkomsten duren van 14.00 uur tot 16.00 uur. Maar als we bijvoorbeeld een dagje naar de duinen gaan, kunnen we eerder beginnen of later klaar zijn. Hier komt natuurlijk altijd een brief over.
De opkomsten die natuurlijk echt bij scouting horen, zijn kampvuur maken en knopen leggen. Dit doen we dan ook regelmatig. De andere opkomsten die we vaak doen zijn; naar het bos, naar het dorp en sport en spel op de ijsbaan wanneer deze niet onder water ligt. Iedere week hebben we weer iets nieuws bedacht, maar meestal gaan we wel naar buiten.

 

Kampen

Welpen_touwbaan

Twee keer in een jaar hebben we een weekendkamp. Dit is altijd van vrijdag op zaterdag. We slapen dan met alle welpen een nachtje in het clubhuis. En één keer in het jaar, in de zomervakantie, gaan we op zomerkamp. De weekendkampen en het zomerkamp hebben altijd een thema. Met een zomerkamp gaan we naar een clubhuis ergens in het land, meestal niet meer dan een uur rijden met de auto. In het clubhuis zijn altijd een keuken, wc's, douches en twee slaapzalen (één voor de welpen en één voor de leiding). Met het uitzoeken van een clubhuis kijken we of er genoeg speelruimte is voor de welpen; veel bos, een weiland of een grasveld. Een zomerkamp is altijd van zaterdag tot zaterdag. Tijdens een kamp lopen we een dag een hike (dit is een soort speurtocht), we gaan een keer zwemmen, een keer een dagje uit. Iedere dag hebben we wel wat anders. De eerste keer zomerkamp is altijd spannend, maar hierna kijken de welpen er altijd naar uit!

 

Regionale activiteiten

De Boerhaavegroep valt onder de regio Hollands Midden van Scouting Nederland. Zij organiseren voor de kabouters en welpen twee keer per jaar een activiteit. Met andere scoutinggroepen uit de regio wordt de groep en worden de spellen groter en (nog) leuker! Eens per jaar wordt een avondspel georganiseerd en eens per jaar een 24-uurs weekendkamp. De eerste kennismaking met slapen in een tent bij scouting. Elke scoutinggroep in de regio verzorgt een onderdeel van de activiteit, waardoor er vaak allerlei geknutselde voorwerpen aanwezig zijn en verrassende spellen worden bedacht. 

 

Ben je enthousiast geworden en/of lijkt je dit wat voor jouw zoon? Kom dan een keer kijken

 

Lees meer: Welpen