Het Hekkenteam is de naam voor een bijzondere gebeurtenis tijdens de najaarsfeesten / kermis in voorhout. Het Hekkenteam is de naam van een activiteit die binnen scouting voorhout ieder jaar weer terug komt. Het betekend dat het leiding team aangevuld met de oudste speltak (RSV) de Oranje Vereniging helpt met het goed verlopen van de najaarsfeesten. Het hekkenteam bestaat uit ongeveer 30 mensen en is verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens de activiteiten rond de kermis.

Hier bij moet je denken aan bijvoorbeeld:

  • De hele herenstraat afzetten met hekken
  • Hekken plaatsen bij het kermisterrein
  • Parcours van de wielerronde controleren
  • Vlaggen bij de wielerronde
  • En het vegen van de herenstraat.
  • Bewaken van de inschrijftent tijdens de nacht. 

Dit alles is er om ervoor te zorgen dat iedereen (bezoekers en deelnemers) veilig mee kunnen doen aan de activiteiten die rond de kermis plaatsvinden.
Het is niet makkelijk om zo'n activiteit soepel te laten verlopen. Er is daarom een speciaal Coördinatie team. Dit team bestaan uit drie mensen en is 24-uur per dag gedurende de gehele kermis beschikbaar om de veiligheid te garanderen. Het C-team stuurt het hekkenteam gedurende deze dagen aan. Deze goede service kunnen wij alleen leveren door de nauwe samenwerking met de OVV. Wij vertrouwen op de OVV, Zij vertouwen op ons, zo kunnen we doen wat we willen als alles maar veilig en op tijd klaar is.

Ook kan je het hekkenteam op een andere momenten van het jaar zien, zo hebben wij ook geholpen bij de skate tocht tegen zinloos geweld. Hier ook weer om te zorgen voor de veiligheid van de deelnemers en de omstanders.
Speciaal hiervoor hebben wij ook een cursus 'Verkeersregelaar' moeten volgen.

Natuurlijk is het Hekkenteam niet alleen hard werken. Er komt ook een hoop lol en plezier bij kijken. Het moet tenslotte ook voor ons leuk blijven.

De volgende keer als u de najaarsfeesten bezoekt, denk dan eens dat de mensen van de scouting voor uw veiligheid zorgen.