Home

Padvindsterweekend: Heel Scouting Bakt

padvindsterweekend 01Afgelopen weekend was het eerste weekendkamp van de padvindsters. Het weekend stond in het teken van "Heel Scouting Bakt" en omdat koken en bakken vaak in een adem genoemd worden mochten de padvindsters ook hun eigen eten koken. Er werden drie groepjes gevormd en elke groep kreeg de taak een van de gangen van het driegangen menu te bedenken en maken. Op naar de supermarkt om inkopen te doen dus!

Lees meer: Padvindsterweekend: Heel Scouting Bakt

Bloembollenactie 2017

Zaterdag 7 oktober vindt de jaarlijkse bloembollenactie plaats. Tussen 10.00 uur en 15.00 uur gaan de jeugdleden langs de deuren van Voorhout en verkopen zij met veel plezier krokussen, tulpen, narcissen en blauwe druifjes.

Zo vlak voor de winter een perfect moment om de bollen te planten. Zo heeft u uw tuin klaar voor het voorjaar en draagt u daarnaast bij aan het voortbestaan van onze vereniging. Zorg dus dat u thuis bent.

Ook dit jaar hebben we weer 4 soorten bloembollen geselecteerd:

  • Blauwe druifjes (25 stuks per zakje)
  • Gele narcissen (15 stuks per zakje)
  • Rood-gele tulpen (15 stuks per zakje)
  • Blauwe krokussen (25 stuks per zakje)

De zakjes bloembollen kosten 3 euro per stuk en 4 zakjes voor 10 euro.

Ook is het mogelijk om bloembollen vooraf te bestellen; leuk voor uzelf, of familie en vrienden! Dit kunt u doen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op 7 oktober zal er bij het clubhuis een kraampje staan waar u de bestelde bloembollen kunt afrekenen en meenemen. Op de dag zelf is het natuurlijk ook mogelijk om (extra) bloembollen aan te schaffen, maar dan geldt wel: op = op!

Lees meer: Bloembollenactie 2017

Overvliegen als tweede opkomst

Zaterdag 2 september, de tweede opkomst van het seizoen alweer! En meteen een bijzondere, want het overvliegen stond op de planning. Elk jaar zijn er weer een paar scouts waarvan de speltak een beetje 'krap' is gaan zitten. Tijd voor een nieuw jasje! Oftewel: overvliegen! Dat betekent dat elke speltak afscheid neemt van een paar kinderen. Maar er zullen ook nieuwe bij komen van de jongere speltak. 

Lees meer: Overvliegen als tweede opkomst

Zomerkamp: Bevers naar de ruimte!

Ook de kleinsten van de Boerhaavegroep, de Bevers, hebben zomerkamp. Als eerste gingen zij een weekendje op kamp. Terwijl ze in het clubhuis van Tjarda zaten hebben ze ook nog eens een echte astronaut geholpen. Of eigenlijk de zoon van een astronaut, onze eigen leiding Michael wilde namelijk graag op bezoek bij zijn vader in de ruimte.

Lees meer: Zomerkamp: Bevers naar de ruimte!

Padvindsters zijn met "Holly in de Woods" tijdens zomerkamp

Zaterdag 8 juli

Padvindsters met Holly in de Woods Op zaterdag 8 juli werden alle padvindsters verrast door een bezoek van Holly. Zij kwam samen met haar bodyguard bij de padvindsters thuis (of in een enkel geval midden op straat tijdens het halen van een ijsje) langs om ze uit te nodigen voor een talentenjacht in het beroemde Hollywood. Samen met de uitnodiging ontvingen de padvindsters het kampboekje met daarin alle informatie die ze nodig hadden om zich voor te bereiden op de talentenjacht.

Lees meer: Padvindsters zijn met "Holly in de Woods" tijdens zomerkamp

De Voorhoutse Sportdag keert terug!

Wie heeft er vroeger niet aan mee gedaan? Veel inwoners van Voorhout hebben de vaantjes en medailles nog ergens liggen. Tijd om de nostalgie nieuw leven in te blazen want na jarenlange afwezigheid keert de Voorhoutse Sportdag terug! Stichting Voorhout Beweegt organiseert op zondag 2 juli voor de Voorhoutse jeugd een gezellige en actieve dag vol beweging, sportiviteit en competitie.

Lees meer: De Voorhoutse Sportdag keert terug!

Verkenners helpen de Romeinen tijdens zomerkamp

Verkenners helpen de RomeinenToen de verkenners zaterdagochtend 15 juli aangekomen waren op het kampterrein in Ommen leek het erop dat het een rustige week zou worden. Niets bleek echter minder waar. Diezelfde dag kwam de romeinse generaal spadius goudius langs om ze te verwelkomen in zijn kampement langs de Vecht. De romeinen zaten daar blijkbaar al een lange tijd te vechten tegen de germanen aan de rand van het romeinse rijk. Spadius vertelde dat de germanen, onder leiding van Thorix de bruine, steeds dichterbij komen en eigenlijk hebben de romeinen dus versterking nodig. De dappere verkenners zeiden natuurlijk meteen dat ze Spadius wilden helpen om Thorix te verslaan. Maar om echte milites van een romeins legioen te worden heb je natuurlijk wel training en de juiste uitrusting nodig. Hun training begon meteen de volgende ochtend door schilden te maken. Zonder schild ben je natuurlijk nergens in het leger, nadat deze klaar waren was het tijd om te exerceren met Decimus Wateenklus, een centurion van spadius, hij zou de verkenners de rest van de week opleiden.

Lees meer: Verkenners helpen de Romeinen tijdens zomerkamp

Beverweekend Aerdenhout

Beverweekend groepsfoto AerdenhoutDe Bevers vertrokken vrijdag met twee klassieke auto’s naar het Naaldenveld om te kamperen in het bos. De karretjes bedoeld voor de bagage bleken tot grote pret ook zeer geschikt voor het vervoeren van de Bevers. Op het kampterrein waren al twee tenten opgezet, dus alleen de laatste tent hoefde nog maar opgezet te worden. De Bevers konden toen hun spullen uitpakken en hun mooie tent inrichten. Wat een prachtige grote tent was dat! Niet lang daarna kwam Cor (van Cor en Dom) langs. Dom was op vakantie en had waarschijnlijk ook het paspoort van Cor meegenomen. Gelukkig had Cor een kaart van het terrein en konden we zo Arie Anker zoeken, die ons kon helpen met een nieuw paspoort.Na een kleine speurtocht zagen we Arie een kaartspelletje spelen. Als de Bevers Cor konden verslaan met het kaartspel wilde Arie wel mee helpen. Dat viel nog helemaal niet, Cor gaf zich niet makkelijk gewonnen. Arie wilde wel helpen, maar niet meer vandaag. Morgen zouden we dan de Koningin gaan zoeken, maar vandaag was er nog wel tijd voor marshmallows en een kampvuurliedje, maar dan was het toch wel echt bedtijd. Na het tandenpoetsen werden de Bevers nog getrakteerd op een verhaaltje voor het slapen gaan van Wies. De bevers gingen daarna meteen slapen, en de leiding hoorde niemand meer praten, heus waar ;)

Lees meer: Beverweekend Aerdenhout

Kampverslag RSV Engeland (London & Boidier Hurst) 8 juli – 14 juli 2017

De RSV is 8 t/m 14 juli op zomerkamp geweest in Engeland. In Londen werden in twee dagen de bezienswaardigheden gezien, zoals de Harry Potter shop, de Big Ben, Tower Bridge en nog veel meer. Het kampterrein waar we de rest van de week zaten heeft een indrukwekkend mooie omgeving. Niets gelogen aan de naam: ‘Surrey Hills area of natural outstanding beauty”. Tijdens het kamp merkte de RSV dat de tijd in Engeland ook wat anders liep dan in Nederland. Gelukkig konden ze met het nodige puzzelwerk hun eigen stappen na gaan.

Lees meer: Kampverslag RSV Engeland (London & Boidier Hurst) 8 juli – 14 juli 2017

Bevers gaan als de brandweer

bevers 1Brian is niet alleen Beverleiding, maar ook vrijwilliger bij de brandweer. Afgelopen zaterdag mochten de Bevers langs komen bij de brandweer. We werden daar welkom geheten door Brian en Erik van der Veld. Erik vertelde wat de brandweer zoal doet naast brandjes blussen en katten uit de boom redden. De bevers luisterde aandachtig, maar werden helemaal enthousiast toen een echte brandweer helm gepast mocht worden.

Lees meer: Bevers gaan als de brandweer