Home

Afgelopen 2 november hebben alle scouts een wereldreis gemaakt. Behalve een bezoekje aan Nederland en buurland Duitsland, zijn de scouts ook in Amerika, Australië, Italië, Rusland, China en Groot-Brittannië geweest.
In de Noordwijkse duinen gingen alle scouts met paspoort op pad om allerlei producten naar de juiste landen te brengen. Het spel begon bij het reisbureau, waar de groepen het product kregen wat ze naar het desbetreffende land gingen brengen. Bij elk land deden de scouts een spel dat typisch was voor dat land, waarna ze weer bij het reisbureau een volgend product konden ophalen.


In Italië moesten ze bijvoorbeeld de Toren van Pisa in evenwicht houden, nadat ze de pizzadoos hadden afgeleverd. In Rusland is het natuurlijk heel koud is, daar hoort veel sneeuw bij. En zo veel mogelijk kleren aantrekken en ontbijtkoek eten om warm te blijven. Bij Nederland werden klompen gebracht en konden de scouts punten verdienen door een kaas door een zo hoog mogelijk gat te krijgen. De Duitsers kregen bokworst en de scouts konden meedoen met een waar oktoberfest; de pullen met limonade zo snel mogelijk leegdrinken. Amerika stond in het teken van basketballen, met cheerleader, en MacDonalds(bekers). China staat bekend om de lampionnen en het eten met stokjes, probeer dat maar eens met smarties! De Chinezen waren verbaasd hoe makkelijk het sommigen afging. In Australië leven kangoeroes en spelen de inwoners veel rugby, wat de scouts ook hebben geoefend door een rugbybal over een paal heen proberen te schieten. Engelse drop wordt toch vaak in verband gebracht met Engeland, waardoor de scouts bij Groot-Brittannië mochten snoephappen. En voor de high tea waren natuurlijk biscuitjes nodig, die de scouts mochten brengen. Pas als de spellen gelukt waren, kreeg iedereen een stempel in het paspoort, waarmee weer veilig verder gereisd mocht worden.
Een ander overkoepelend spel was het ontwijken van hondendrollen en regendruppels en vooral dat laatste lukte heel goed, want pas nadat de wereldreis was afgelopen, begon het te regenen en konden de ouders hun globetrotters weer ophalen.

 

===>>> De Foto's <<<===