Home

Scoutinggroep Boerhaave was gevraagd om als onderdeel van de Koningsspelen bij de Andreasschool een workshop vlotten bouwen te geven. In typische Voorhouts feestweer gingen de eerste kinderen van Groep 8 aan de slag. Twee groepjes kregen uitleg van Leon, Rosanne en Michael. Aan het begin werd er nog even geklaagd over de regen, maar al snel voerde enthousiasme de boventoon. Binnen een kort tijd hadden de kinderen zelf een mooi vlot in elkaar gezet met twee tonnen, touw en een paar palen.

Het wedstrijdje wie het snelst kon overvaren, bleek al snel een oefening in balanceren. Al snel had van het eerste groepje twee kinderen een nat pak. Nadat iedereen een beetje angstig geworden was,  gaf Meester Nico het goede voorbeeld. Hij stapte ook op een vlot en de rest volgende daarna snel. Tot grote hilariteit sloeg ook zijn vlot om. Van het andere groepje bereikte wel één iemand droog de overkant, dankzij een menselijke buitenboordmotor. Voor stabiliteit werden nu de twee vlotten aan elkaar gebonden en kon de rest een veilige overtocht maken. Als stoere jongen kon je natuurlijk niet zonder natte kleren terug komen, dus de laatste twee maakten een vrijwillige sprong in het water. De vlotten werden daarna snel uit elkaar gehaald voor de volgende groep. Meester Nico had droge kleren aan en was nu vastberaad een droogterecord te breken. Wederom maakte de kinderen twee mooie vlotten, die deze keer gelijk aan elkaar werden gebonden. Meester Nico kan trots zijn, want iedereen bleef droog. Twee kinderen trotseerde daarna nog de regen om ons te helpen met het afbreken van de vlotten. Groep 8 kan dan ook met recht trots zijn op zo’n leuke enthousiaste klas.
Al met al weer een zeer geslaagde activiteit, niet op de laatste plaats vanwege iedereen die van de regen in de drup was beland.

===>> De Foto's <<===