Home

Zoals ieder jaar zijn er een aantal acties die terugkomen bij ons op scouting. De scoutingloterij is zo'n terugkerende actie waar we weer aan mee gaan doen.
Normaliter geven we al onze leden een boekje met 10 scoutingloten mee naar huis. De bedoeling hiervan is dat zij deze verkopen aan familie, vrienden, buren en ga zo maar door.
Dit jaar willen we ons gezicht weer eens aan onze dorpsgenoten laten zien en komen we op zaterdag 12 juni tussen 13.00 uur en 16.00 uur langs de deuren om onze scoutingloten te verkopen.

 U zult dan denken “maar hoe weet ik of jullie van de scouting zijn?” Al onze leden zullen hun uniform met das dragen. Ook met de vergunning is alles in kannen en kruiken, want de minister van Justitie heeft voor de scoutingloterij een landelijke vergunning afgegeven.
Het dorp is ingedeeld in wijken en per wijk zal een bepaalde speltak de scoutingloten gaan verkopen. Om alle leden extra te motiveren zal de speltak die de meeste scoutingloten een lekkere beloning krijgen. Aan het eind van deze speciale middag zal bekend gemaakt worden hoeveel scoutingloten er totaal verkocht zijn, welke speltak de meeste scoutingloten heeft verkocht en wie er dus met dat lekkers ervandoor gaan maar ook welk deel van de opbrengst van alle verkochte loten voor ons zal zijn. Daar kunnen we bijvoorbeeld een leuke speciale activiteit van doen met alle leden of het gebruiken om spullen te kopen die we nodig hebben tijdens de opkomsten.
 

Kortom als bij U op zaterdag 12 juni tussen 13.00 uur en 16.00 uur de deurbel gaat en een scoutinglid voor uw deur staat, schroom dan niet en koop alstublieft een scoutinglot. Met de koop van een scoutinglot steunt U ons en daar zijn we U erg dankbaar voor!

Groetjes,
de scoutingloterij commissie