Home

Afgelopen zaterdag sloten we gezamenlijk het jaar af met een gezellige kerstbrunch. Twee leiding – Jeroen Bol en Jurrian - uitgedost in pak stonden de kinderen buiten op te wachten, om hen een warm welkom te heten. De kerstsfeer zat er gelijk goed in, en de kinderen waren duidelijk wat zenuwachtig voor wat zou komen. Spanning was af te lezen van hun gezichtjes toen ze het clubhuis binnen gingen.

 

Bij binnenkomst bleek de gang omgetoverd tot een waar eetparadijs. Op lange tafels stond al het eten wat de kinderen hadden meegebracht. De een nog trotser op zijn zelfgemaakte eetcreatie dan de ander. Een warme kerstsfeer nodigde de kinderen het versierde lokaal binnen. Lampjes, kaarsjes, kerstbomen; de leiding had flink uitgepakt om er een gezellige opkomst van te maken. Aan alles en iedereen was gedacht. Voor de Bevers was zelfs een lagere tafel helemaal mooi gedekt. Om beurten mochten de verschillende speltakken hun eten halen. Deze aankondiging werd vooral door de Verkenners  en de RSV  met luid gejuich ontvangen.

Zodra de lange tafels op een paar kruimels na leeg waren en de buiken rond waren van al het lekkers, was het tijd voor de ‘Kerstbrunch quiz 2009’. Eerst werden zeven filmpjes getoond, waarover de speltakken vragen moesten beantwoorden. De kinderen werden steeds fanatieker, wat goed te merken was aan opspringende en schreeuwende kinderen bij elk goed antwoord. Vervolgens werden vijf vragen gesteld, natuurlijk allemaal met een achterliggende kerstgedachte. Zo kwamen de kinderen onder andere te weten dat de Kerstman in Rusland ‘vadertje winter’ heet en dat hij wel negen rendieren heeft. De Verkenners bleken over de grootste kerstkennis te beschikken, en sleepten hiermee de eerste prijs binnen. Hun traktatie krijgen ze bij de eerste opkomst van 2010, zaterdag 9 januari. Voor de tweede plaats werd een shootout-vraag gesteld tussen de Bevers,  Kabouters en Padvindsters. De Bevers zaten het dichtst bij de 35 miljoen kerstbomen die wereldwijd jaarlijks worden opgetuigd, en werden daarmee eervol tweede.

Met een voldaan en warm gevoel ging iedereen weer huiswaarts. Het was een gezellige en sfeervolle scoutingafsluiting van 2009. Zaterdag 9 januari 2010 staan de deuren weer wijd open voor een nieuw scoutingjaar.


 --->> Bekijk de foto's <<---