Home

Dorpsfeesten, natuurlijk niet zonder de Scouting!

 
Tijdens de kermis is de Scouting natuurlijk van de partij. De Oranje Vereniging vraagt al meer dan 25 jaar de Scouting om de feesten in goede banen te leiden. Natuurlijk doet de leiding dit niet alleen, alle Scouts dragen hun steentje bij. Van de Welpen en Kabouters tot de RSV zijn vanaf donderdag tot en met zaterdag in de weer om de kermis weer onvergetelijk te maken.

Vlaglopen tijdens de lampionnenoptocht
De eerste Scouts die helpen zijn de Welpen en Kabouters. Tijdens de lampionnenoptocht lopen zij met vlaggen achter de muziek aan. Vervolgens sluiten de lampionnen er achter aan. De Welpen en Kabouters starten op het Oosthoutplein (bij de C1000) (19:45 uur). Vanaf dit plein start één stoet. Deze loopt een route door het dorp en eindigt met het stuk over de Herenstraat naar het Kermisterrein. Hier verzamelen de Welpen en Kabouters zich bij de fietsenstalling bij de telefooncel. Ze krijgen voor hun inzet natuurlijk een toepasselijk bedankje.

Vlaggen tijdens de Wielerronde
De Verkenners en Padvindsters worden gevraagd om te helpen bij de Wielerronde. Op zaterdag verzamelen zij zich in de OV-tent op het kerkplein. Hier krijgen ze uitleg over het vlaggen tijdens de wielerronde. Zij laten aan de wielrenners zien of het parcours vrij is, door middel van een vlag. De Verkenners en Padvindsters verzamelen zich om 12:00 uur en  lopen daarna naar hun locatie. Uiteraard worden zij tijdens hun activiteiten begeleid door hun leiding. Na afloop ontvangen de Verkenners en Padvindsters een toepasselijk bedankje.

RSV, wat doet die dan?
De oudste speltak, Rowans en Sherpa’s Voorhout (RSV), vlaggen tijdens de Solex en tandemrijden. Deze twee typisch Voorhoutse activiteiten vinden plaats om 20:30 uur. Dit spektakel mag u niet missen. De RSV helpt daarnaast ook mee met de leiding en stam.

Hekkenteam, al 25 jaar de Hekkensluiter
De leiding en stam van de groep zijn vanaf donderdagmiddag tot zaterdagavond in de weer als het “Hekkenteam”. Zij verzorgen de afzetting langs de parcours, maar ook de afsluiting van de Herenstraat en omliggende straten. Hiervoor krijgen zij speciale toestemming van het gemeentebestuur en de politie. Dus let op en misschien zie je je eigen leiding wel voorbij komen op een tractor vol met hekken.

De braderie heeft een kraam van Scouting
Natuurlijk is de Scouting ook terug te vinden op de braderie. We proberen altijd iets leuks te bedenken voor de kinderen. Daarnaast gebruiken we de kraam om nieuwe leden te werven. Ook dit jaar wordt het de moeite waard om de kraam te bezoeken. Voor de leden die mee waren naar het zomerkamp is het zeker aan te raden. Ze zullen namelijk worden herenigd met twee vrienden van ons. Wie het zijn blijft nog even een geheim, maar komt allen.