Home

Wellis in Wonderland geweest?

 
Ben jij wel eens in Wonderland geweest? Op deze vraag kunnen de scouts van Boerhaavegroep Voorhout volmondig ‘ja’ antwoorden, want van 18 tot en met 25 augustus vierden zij hun zomerkamp in Wonderland. De scouts hadden een uitnodiging van de Hartenkoningin van Wonderland gekregen om op bezoek te komen.

Alice en de Hartenkoning leidden de scouts door het konijnenhol naar Wonderland. Het leek heel gezellig in Wonderland, maar al snel bleek dat de Hartenkoningin de scouts beetgenomen had. Ze wilde namelijk dat ze zouden gaan vechten voor haar, in haar kaartenleger. De Hartenkoningin, de Hartenkoning en Alice waren niet de enigen die in Wonderland woonden. De Gekke Hoedenmaker, die 364 dagen per jaar zijn onjaardag viert, de Dwaze Haas, die heel veel van thee houdt, de Tweeling Tweedliedee en Tweedliedom, het Konijn met de klok, de Zingende Bloemen en de Kolderkat, die in raadsels praat, woonden er ook. En gelukkig wilden deze vreemde figuren de scouts helpen om de sleutel de vinden om uit Wonderland te komen. Elke dag kwamen er wel een paar bewoners van Wonderland op bezoek bij de show van Kater en Kokosnoot om wat te vertellen of te doen. De scouts, de Gekke Hoedenmaker en de Dwaze Haas vierden met z’n allen onjaardag,  Tweedliedee en Tweedliedom lieten hun gekke trucjes zien en de Zingende Bloemen kwamen langs om samen met iedereen het kamplied te zingen.

Op maandag gingen alle scouts naar het dorp om in een Vossenjacht tips te krijgen over hoe ze konden ontsnappen uit Wonderland. De volgende dag ging iedereen tijdens de hike in de doolhof van Wonderland op zoek naar de Kolderkat, omdat die alles weet van Wonderland, maar ook hij kon de scouts niet naar de uitgang brengen. Toen had de Dwaze Haas een goed idee: als de klok van het Konijn teruggedraaid werd, zouden we vanzelf terug in de tijd gaan en zou iedereen uit Wonderland kunnen vluchten. De Dwaze Haas was helaas niet zo’n goede horlogemaker, want hij hield een paar onderdelen over en de volgende dag klopte de tijd helemaal niet. De dag begon ’s middags, bij de lunch. Toen werd het avond en vlak voor het slapen kwam pas het ontbijt. Op deze dag kwamen ook de bevers aan in Wonderland. ’s Avonds trakteerden de Gekke Hoedenmaker en de Dwaze Haas tijdens een groot onjaardagsfeest op hele bijzondere koekjes, waarvan iedereen de volgende dag heel klein was geworden. Het bestek was heel groot en de hagelslag leek op repen chocola. Diezelfde dag gingen de jongste speltakken naar speltak Tivoli, waar vooral de achtbaan populair was, omdat de meneer die daar bij stond de kinderen er soms wel zeven rondjes achter elkaar in liet zitten! De oudste speltakken gingen lekker vies worden tijdens mountainbiken. ’s Avonds was er groot feest in de kampvuurkuil, want er kwamen allerlei beroemde artiesten optreden op het festival Wonderpop. De hele week hadden er in Wonderland aankondigingsborden gestaan, dus al voordat de eerste artiesten op het podium stonden zat de sfeer er al goed in. Daarna waren er nachtspellen waarbij iedereen met hulp van de Hartenkoningin op zoek ging naar de sleutel, die uiteindelijk ook gevonden werd.

De volgende dag was het voor de bevers alweer tijd om afscheid te nemen van Wonderland en alle bewoners van Wonderland. Ze vertrokken door het konijnenhol terug naar Nederland en daarna naar Voorhout. Ook de rest van de scouts ging vrijdag terug door het konijnenhol, om zaterdag weer naar Voorhout terug te keren.