Home

Eerste opkomst nieuwe seisoen

De zomervakantie is alweer afgelopen. Vrije dagen lekker luierend in de zon, en natuurlijk het groepskamp zijn alweer achter de rug. De verhalen van kamp zijn verteld aan de hand van de foto’s op de site. We moeten weer een jaar wachten op het zomerkamp. Maar niet getreurd, de opkomsten van Scouting beginnen namelijk weer! Op zaterdag 8 september gaan de deuren van ‘De Woelige Stal’ weer open voor de opkomsten.

Tijdens het kamp en in de vakantie heeft de leiding weer allerlei inspiratie opgedaan om jullie een heel seizoen te vermaken. Natuurlijk staan jullie te popelen om jullie leiding weer te zien. Sommige leidinggevenden zullen niet meer bij hun ‘oude’ speltak zijn. Zij gaan verder bij een andere speltak. Daarnaast zijn er ook enkele nieuwe leidinggevenden dit jaar. De Bevers, Welpen en Kabouters zullen deze als eerst ontmoeten.
In deze brief willen we de twee meest gestelde vragen over het nieuwe seizoen beantwoorden:

1.  Nieuwe leiding, nieuw seizoen, maar zijn de opkomsttijden dan veranderd?
Nee, de opkomsttijden zijn gelijk gebleven. De tijden zijn als volgt:

Bevers: 11:30 - 13:00  uur
Kabouters: 11:30 - 13:00 uur
Welpen: 14:00 - 16:00 uur
Padvindsters: 14:00 - 16:30 uur
Verkenners: 14:00 - 16:30 uur
R.S.V.: 14:00 - 21:30 uur

2.  Maar ik ben dit jaar te oud geworden voor mijn speltak, ga ik dan direct naar de nieuwe speltak?
Nee, de eerste paar opkomsten draai je nog mee met de speltak waar je voor de vakantie bij zat. Pas na de Dorpsfeesten wordt er overgevlogen. Dus je hebt nog enkele opkomsten om afscheid te nemen van je ‘oude’ speltak.

Natuurlijk kan het zo zijn dat er na het lezen van deze brief nog vragen zijn. Die kun je altijd stellen aan de speltakleider van je speltak. Hun telefoonnummers en e-mailadressen staan onderaan deze brief.

Voor alle Scouts die zijn meegeweest op een zomerkamp een korte mededeling:
Mocht je iets kwijt zijn, dan kun je het misschien vinden in de kist in de gang. Hierin zullen alle gevonden voorwerpen van de kampen te vinden zijn.
De kist blijft twee weken staan.

Met vriendelijke groeten,
De Leiding