Home

Laatste opkomst van het seizoen voor de scouting

 
Zaterdag 14 juli was het alweer de laatste opkomst van het seizoen voor de Scouting Groep Boerhaave. Alle speltakken hebben hun best gedaan om te eindigen met een spetterend einde. De welpen en de verkenners hebben deze laatste opkomst helemaal spetterend gemaakt, want ze hadden allebei een opkomst waarbij water heel belangrijk is.

De welpen hadden een stoere piratenopkomst. Alle kinderen en de leiding knoopten voor de verandering de das niet om hun nek, maar om hun hoofd. Ook werden er voor iedereen ooglapjes gemaakt. De kinderen leerden in de loop van de middag hoe ze een echte piratenhoed moesten maken. Deze hoeden werden daarna versierd met de griezeligste en stoerste tekeningen. Na een ballongevecht was het tijd om het schip te beklimmen en iedereen die langs kwam te bekogelen. Na een afsluitende ‘Har-Har’ konden de welpen naar huis.

De verkenners zijn deze zaterdag gaan vlotvaren. Bij een scoutinggroep uit Lisse waren grote vaten geleend. Met pionierpalen, touwen en de vaten moesten de verkenners in groepjes vlotten bouwen. In een sloot achter het scoutinggebouw werden de vlotten vervolgens getest.
Sommige vlotten waren duidelijk beter gebouwd dan andere en anders hielp de leiding wel een handje. Maar niet iedereen heeft het droog gehouden. Gelukkig was het mooi weer en konden de kleren gauw gedroogd worden.

De eerste opkomst van het nieuwe seizoen is op 8 september. Voor opkomsttijden en overige informatie kijk je op www.boerhaavegroep.nl Hier vind je ook de foto’s van de beide opkomsten (en natuurlijk nog veel meer).