Stam

Leiding cursus 2012

Op zondag 11 maart werd er voor alle leiding van de scouting Boerhaavegroep een cursus georganiseerd. Het bestuur regelt zo’n cursus 2 x per jaar om de leiding iets extra’s mee te geven wat ze kunnen toepassen tijdens de opkomsten.
Deze zondag werden er drie thema’s gepresenteerd.

Jurrian startte de middag met een presentatie over het omgaan met problemen. Vaak loopt een team vast als het op zoek gaat naar een oplossing; ‘vastdenken’. Door verschillende strategieën toe te passen volgens de methode ‘omdenken’ kan makkelijker tot oplossingen worden gekomen. Ieder leidingteam kreeg aan het einde van het eerste deel 7 problemen voorgeschoteld, om deze vervolgens met één van de strategieën op aan te pakken.

Lees meer: Leiding cursus 2012

Afscheid leiding

Het leidingteam van Boerhaave is een heel hechte groep. Eigenlijk is het daarom heel gek dat er elk jaar toch mensen besluiten te stoppen met leidinggeven. Ook vorig jaar zijn er weer zes mensen gestopt: Roeland Zwetsloot, Eva van den Berg, Bram Vrijburg, Mark Colijn, Robin van der Schalie en Lennart van der Dussen. Speciaal voor deze zes mensen is er zaterdagavond 19 maart een afscheidsfeest georganiseerd en uiteraard waren er veel leiding en oud-leiding aanwezig om te bedanken voor de jarenlange inzet.

Lees meer: Afscheid leiding

Cursus scoutingtechnieken

Twee keer in het jaar wordt er voor de leiding een cursus georganiseerd. EHBO, samenwerken en autisme zijn voorbeelden van cursussen die de afgelopen jaren zijn gegeven. Op zondag 6 februari was het weer tijd voor een nieuwe cursus. Ditmaal leerde de leiding de basisscoutingtechnieken. De leiding weet natuurlijk al veel over scoutingtechnieken, maar toch was het een erg leerzame dag. De zin: ‘Oja! Zo deed je dat ook al weer!’ werd veel gehoord.
Bij het kampvuur was er grote strijd tussen vier groepjes. Met magnesiumsticks moest het kampvuur worden aangemaakt. Boven de vier kampvuurplaatsen was een touwtje gespannen. Het groepje dat als eerste het touwtje had doorgebrand had gewonnen. De wind en de afwezigheid van lucifers of ‘wonderolie’, maakte het extra lastig. Maar binnen een half uur hadden alle groepjes hun kampvuur aangekregen.

Lees meer: Cursus scoutingtechnieken