Home

Afgelopen zaterdag was het overvliegen. Voor de RSV betekende dit 3 nieuwe RSV'ers. Als deze het "overvliegparcours" tenminste succesvol konden afleggen. Om 12u zijn de RSVers samen met de verkenner & padvindsterleiding begonnen met het opbouwen van het parcours in het Overbosch. Al snel was de ideale locatie begonnen het kon begonnen worden met het bouwen.

Niet veel later kwamen de alle speltakken naar het Overbosch om de overvliegers aan te moedigen. Omdat er bij de Kabouters en Verkenners geen overvliegers waren waren de overvliegers van Welpen als eerste aan de beurt. Vervolgens was het aan de Verkenners om te laten zien dat ze dapper/slim/sterk genoeg waren voor de RSV. Omdat Tim, Guus en Dennis Borst ook nog niet officieel overgevlogen waren sloten zij zich aan bij de overvliegende verkenners.

Slechts een touwbrug, de befaamde horizontale touwladder (beide over een modderige sloot) en een angstaanjagende kabelbaan stonden tussen hen en de RSV. Als eerste was er de horizontale touwbrug. Er werden vele manieren geprobeerd, maar vooral die van Maarten (de snelste) en die van Tim (de meest eervolle en enige manier waarbij je ook daadwerkelijk droog de overkant bereikt) maakten indruk. Om het parcours uitdagend te houden was de vooraf bedachte touwbrug gereduceerd tot slechts een enkel touw. Aangezien de de meeste toch al nat waren werd er niet al te veel moeite gedaan om op de touwbrug te blijven. Door de sloot lopen bleek een stuk eenvoudiger. Behalve Tim natuurlijk, want die had wel droog de horizontale touwladder overwonnen. Toen het er op begon te lijken dat hij ook de touwbrug tot een goed einde zou brengen besloten de RSV'ers te hulp te schieten. Als die arme jongen zo veel last heeft van watervrees helpen zij hem daar graag even vanaf. Flink slingeren met het touw was noodzakelijk, maar uiteindelijk belande ook Tim in het water.

Om tot slot ook de hoogtevrees te overwinnen werd het overvliegen afgesloten met een spectaculaire kabelbaan. Toen alle voetjes weer veilig op de grond stonden was het overvliegen ten einde en de RSV groep met 3 personen uitgebreid. Welkom Maarten, Benjamen en Nick!

Om elkaar direct wat beter te leren kennen hadden de RSV'ers een weekendkamp georganiseerd. Omdat het overvliegen veel energie kost werd er begonnen met een voedzame maaltijd van overheerlijke zelf samengestelde hamburgers op een bedje van patat. Daarna met z'n allen naar buiten om een lekker kampvuurtje te maken en bij te praten. Als afsluiter van de dag werdt er binnen in het RSV lokaal nog een film gekeken.

De volgende ochtend ging de wekker "al" om 11 uur. We moesten natuurlijk wel optijd in het zwembad zijn om maximaal van de beschikbare zwem- en bubbelbad tijd te profiteren. Na een middag in het zwembad kwam het weekendkamp alweer ten einde en ging iedereen weer naar huis.

 

===>>> De Foto's van het overvliegen <<<===