Home

13 juli 2013: Na een half jaar van voorbereiding is het dan eindelijk zo ver:

Zomerkamp!

Al in 2012 zijn de heren & dames van de RSV bevonnen met het voorbereiden van hun zomerkamp. Er zijn 3 commissies samengesteld die elk hun deel van de organisatie op zich namen: Clubhuis zoeken & reserveren, begroting maken, bagagelijsten van vorig jaar opzoeken, vervoer voor de heen- en terugreis en niet te vergeten de activiteiten voor tijdens het kamp zelf zoeken en eventueel reserveren.

Nadat vrijdag de laatste boodschappen zijn gedaan en de aanhangers zijn ingepakt kan zaterdag het kamp echt beginnen!

Na een voorspoedige reis worden de spullen uitgeladen en de hangmatten opgehangen. Tijd voor ontspanning!

Ontspannen is een van de belangrijke thema's tijdens het kamp van de RSV. In tegenstelling tot de jongere speltakken worden zij niet van minuut tot minuut bezig gehouden door hun leiding, maar zijn ze zelf verantwoordelijk voor de indeling van hun kamp.

Hier komt de activiteitencommissie om de hoek kijken. Zij zijn al ruim voor het kamp opzoek gegaan naar leuke activiteiten in de regio van Arnhem. En niet zonder resultaat, elke dag staat er een activiteit op het programma: Het zwembad, kanoën, shoppen, beauty middag, Bioscoop en een dagje naar een recreatieplas.

Om toch het scoutinggevoel een beetje terug te krijgen na zo'n heerlijk ontspannen week had de bug nog een dropping georganiseerd. Donderdagnacht werden de RSV'ers gedropt in de buurt van Hoenderloo vanaf waar zij een hike liepen naar Loenen. Eindpunt van de dropping was het scoutingterrein "De Vrijenberg". De Bug had tijdens de dropping namelijk niet stilgezeten, maar alle slaapzakken en matjes die ze konden vinden uit het clubhuis opgehaald en deze naar het kampterrein gebracht. Aangezien er geen kans op regen was werd er een nachtje onder de blote sterrenhemel geslapen.

Omdat de zon vrijdag weer vroeg van zich laat horen zit uitslapen er niet in. Na een rustig ontbijt verhuist alles weer terug naar Arnhem om daar bij te komen van een vermoeiende nacht.
Als laatste activiteit staat 's avonds een bezoekje aan de lokale Mc Donalds op het programma. Terug in het clubhuis wordt er nog een film aangezet, maar tijdens de film blijkt dat het verhaal niet voor iedereen boeiend genoeg is om wakker bij te kunnen blijven. Dat is maar goed ook, want zaterdag gaat de wekker alweer heel vroeg omdat er opgeruimd en schoongemaakt moet worden.

Na een voorspoedige terugreis is het uiterst geslaagde kamp alweer ten einde en kan iedereen lekker naar huis om het slaaptekort in te halen.

===>> De Foto's <<===