RSV (explorers)

RSV op bezoek bij Voorhoutse Brandweer

Zaterdag 10 mei hadden we weer eens een speciale opkomst bij de RSV. En dit keer hadden we als thema 'De Brandweer'.

We begonnen de opkomst met het maken van onze eigen brandweerhelm en hier kwamen de gekste creaties uit. Later bedachten we dat papier misschien niet echt een goed materiaal was voor onze helmen maar dat kon de pret niet drukken.

Lees meer: RSV op bezoek bij Voorhoutse Brandweer

RSV Weekendkamp

Het weekend van 28 t/m 30 september was het weekendkamp van de RSV.
Om elkaar direct aan het begin van het jaar goed te leren kennen begon de RSV het seizoen met een weekendkamp.

Lees meer: RSV Weekendkamp

Overvliegen & Weekendkamp RSV

Afgelopen zaterdag was het overvliegen. Voor de RSV betekende dit 3 nieuwe RSV'ers. Als deze het "overvliegparcours" tenminste succesvol konden afleggen. Om 12u zijn de RSVers samen met de verkenner & padvindsterleiding begonnen met het opbouwen van het parcours in het Overbosch. Al snel was de ideale locatie begonnen het kon begonnen worden met het bouwen.

Lees meer: Overvliegen & Weekendkamp RSV

RSV Opkomst

Nieuwe Robin Hood gevonden bij RSV of toch niet?

Op zaterdag 22 januari was er door Yannick van de RSV een leuke opkomst georganiseerd. Hij had een aantal instructeurs van zijn handboogschietvereniging bereidt gevonden om de andere RSV-ers en BUG uit te leggen hoe het is om te schieten met een handboog. Bij aankomst werd er eerst gekeken naar wat je dominante oog was. Nadat bij iedereen bekend was welke boog ze moesten gebruiken werd er kort uitgelegd hoe je moest mikken op de blazoen (de roos, maar dan de officiële naam) en waar je op moest letten bij het schieten. Er mocht worden geoefend vanaf 6 meter. De meeste ging het aardig af en al snel was er een strijd los gebarsten. Na een korte pauze werd het dan toch echt tijd voor de echte strijd. Deze werd gewonnen door Isabeau, gevolgd door Michael en daarna de eerste RSV-er Koen. Het was een gezellige middag waarvan ook wat foto’s gemaakt die staan op de foto-site.

RSV Zomerkamp 2013 Arnhem

13 juli 2013: Na een half jaar van voorbereiding is het dan eindelijk zo ver:

Zomerkamp!

Al in 2012 zijn de heren & dames van de RSV bevonnen met het voorbereiden van hun zomerkamp. Er zijn 3 commissies samengesteld die elk hun deel van de organisatie op zich namen: Clubhuis zoeken & reserveren, begroting maken, bagagelijsten van vorig jaar opzoeken, vervoer voor de heen- en terugreis en niet te vergeten de activiteiten voor tijdens het kamp zelf zoeken en eventueel reserveren.

Nadat vrijdag de laatste boodschappen zijn gedaan en de aanhangers zijn ingepakt kan zaterdag het kamp echt beginnen!

Lees meer: RSV Zomerkamp 2013 Arnhem

Grote installatiegolf bij RSV

Zaterdag 4 december was er een belangrijk moment voor de huidige groep bij de RSV. Marloes Ruiten had ontdekt dat van de huidige groep van 11 jongens en meiden er geen één geinstalleerd was. Alleen Jeroen was ooit geinstalleerd en dat vroeg natuurlijk om een grote installatie van alle leden en nieuwe begeleiding (BUG).

Lees meer: Grote installatiegolf bij RSV

Drukke dag voor de RSV

Afgelopen zaterdag was een drukke dag voor de RSV. 's Morgens vroeg begonnen zij met het schoonmaken van het Voorhavenkwartier in Sassenheim.
Samen met de Albert Heijn aldaar hebben ze een actie opgezet om tijdens de Nationale Opschoondag het plein te ontdoen van zwerfafval. In ruil voor hun noeste arbeid ontvingen ze van de HA een bijdrage voor het zomerkamp van dit jaar.

Daarna was het tijd voor de speciale opkomst van Maart. Na een wat korte voorbereidingstijd is het Lucas, Kristie & Merel toch gelukt om een geslaagd pokertournooi te organiseren. Het was spannend, maar uiteindelijk waren Iris & Jelle te sterk voor de rest.

Lees meer: Drukke dag voor de RSV

Overvliegen

Vandaag was voor sommige de grote dag. Ze gingen overvliegen naar hun volgende speltak!
Sommige kinderen kwamen vol zenuwen richting scouting.

Er was door de leiding een mooie route uitgezet voor de overvlieger. Hoe hoger je van speltak ging veranderen hoe langer het parcours. De Bevers mochten beginnen met het levend spookhuis.
Hadden ze dat door gelopen dan waren ze nu een welvaardige Welp of Kabouter

De Kabaouters die naar de Padvindsters gingen mochten ook beginnen bij het levend spookhuis daarna moesten zij nog een groot spinnenweb doorklimmen in het donker met flitslichten erbij.

Lees meer: Overvliegen