Home

Padvindster: 'staat er een huisje op het eiland?'
Leiding: 'nou, we gaan op primitief kamp...'
Technisch gezien stond er wel een huisje op het eilandje, met een wc en een douche. Nog best luxe dus! Maar voor de rest was het toch echt onder een zeiltje slapen, eten maken zonder pannen en veel leren over de natuur.
Eerst was het idee om een vlot te maken om daarmee het eiland te bereiken en meer bootjes op te halen. Alleen was het met een bootje al een kwartiertje roeien naar het eilandje... Dat idee hebben we dus maar laten varen (haha). Er is nog wel een vlot gebouwd! Deze is meegetrokken door een roeiboot. Waarschijnlijk het vlot dat de langste afstand ooit heeft afgelegd!


Nadat alle padvindsters en spullen overgebracht waren, wat toch wel langer duurde dan we dachten, konden we eindelijk het kamp in orde maken. Zeiltjes spannen, een omkleedtent opzetten, hout hakken voor het kampvuur... Iedereen had wel iets te doen. Lastig was het wel, zo in het donker! Maar, uiteindelijk toch gelukt en zelfs met het klamme/natte hout een vuurtje kunnen maken. Okee, toegegeven, de omkleedtent was niet perfect opgezet.. Maar wat wil je als je in het donker niet kan zien hoe hoog de tentstokken zijn?! Nog lekker even uitgerust bij het kampvuur met een hapje en een drankje en toen was het toch echt bedtijd. Tijdens het vlamstaren ook nog even naar de sterren gestaard, want er werd uitgelegd hoe je zonder kompas kon weten waar het noorden is. De eerste challenge om de insigne te kunnen bemachtigen.
's ochtends gewekt door het opkomen van de zon en dus langzaam aan omkleden in de tent. Welke tot roddeltent werd omgedoopt. En maar denken dat de mensen in de tent ernaast - de leidingtent - niks konden horen... Om 10 uur ontbeten en daarna was het tijd voor een quiz over onweer. Ren je rot! De roeiboten waren erg geliefd, in de vrije tijd zaten er altijd mensen te roeien. Jammer dat de andere groep op het eiland de bootjes nodig had!
Tijd voor de lunch, de eerste keer primitief koken... Ei bakken in een uitgelepelde sinaasappel! Mogelijk is het zeker, en daar houden we het maar bij... 's Middags scheen er een heerlijk zonnetje en konden we gaan zwemmen! Toch wel koud dat water... Twee challenges volgden; vind zoveel mogelijk beestjes, plantjes, vogels... En identificeer ze via de natuurkaarten. En de tweede, verzin een eigen challenge. Brandnetelthee maken 's avonds. Helaas hadden we daar uiteindelijk toch geen tijd voor.. 's avonds gingen we namelijk primitief koken weer. En dat vergde wat voorbereiding! Groente snijden en inpakken in aluminiumfolie, net als de aardappeltjes. En natuurlijk vuur maken en daarvoor hout hakken. De pakketjes op het vuur en wachten maar! Daarna het vuur weer opstoken, en dan kon dr steen erop. Gelukkig had een aardige bewoner van jisp nog een tegel over! We hadden er een mee, maar die ging ook weer mee terug... Na lang wachten, de steen moest heet worden, kon de shoarma erop! Heerlijk gegeten, met lekker veel kruidenboter!
De laatste ochtend alweer.. Deze wil je natuurlijk niet alleen met opruimen besteden! Dus vroeg opgestaan voor de laatste challenge: dauwtrappen! Wel met improvisatie, we gingen kanoën. Op zoek naar de peddels! Wat relaxed wakker worden is dat zeg... :)
Daarna opruimen en alles inladen in de bootjes en deze keer werden we getrokken door de motorboot van de beheerder! Dat ging toch wel een stuk sneller dan de heenweg. Gelukkig scheen het zonnetje (af en toe) en was er een speeltuin dichtbij!
Wachten op de ouders, inladen en weer op weg naar Voorhout. Het weekendje zat er alweer op... Voor de leiding, en waarschijnlijk ook voor de padvindsters, een leuk weekendje met een hoop 'eerste keren'!
En na zo'n weekendje bikkelen mogen de de padvindster nu met recht de insigne Buitenleven dragen.

 

===>> De foto's <<===