Home

Van 31 mei tot en met 2 juni hadden de padvindsters het tweede weekendkamp van het seizoen. Zeven van de negen dames gingen mee. Dit keer logeerden ze niet ín het clubhuis, maar ervóór, in een tent! Een deel van de meiden had al bij de Regionale Scoutingwedstrijden geoefend met het opzetten van de patrouilletent, dus dat ging wel.
De rode draad van het weekend was radiomaken. Al voordat het kamp begon, hadden de padvindsters zich voorbereid, door liedjes uit te kiezen, een quiz te maken, een hoorspel in elkaar te zetten en te bedenken wat ze zouden doen als ze ontdekt zouden worden als top-dj. Via een internetstream waren de drie uitzendingen die ze gedurende het weekend gemaakt hadden, live te beluisteren.

Behalve de ouders van de padvindsters, bleken ook veel leiding en misschien zelfs de 'favoriete' docente van een paar van de meiden aan de computer gekluisterd om maar niets te hoeven missen.
De eerste nacht hadden de padvindsters voor de twee nieuwste leden die nog geen kamp hadden meegemaakt een ontgroening. Die ontgroening ging gepaard met komkommer, scheerschuim en vooral heel veel gekeet. Om 6 uur 's ochtends vond de leiding het toch echt tijd om te gaan slapen, tot vermoedelijke opluchting van de padvindsters.
Het ontbijt van tosti's maakten de meiden zaterdag zelf op het kampvuur en daarna was het tijd om de rooklucht weg te spoelen en te ontspannen in het zwembad.
Die nacht, werd de rust lichtelijk verstoord door een feestje bij de tennis, en was er ook het langverwachte nachtspel! Daarbij moesten de padvindsters geblinddoekt een touw vasthouden, dat de leiding over en onder obstakels voorttrok naar een onbekende plek. Vanaf daar was het de bedoeling dat de meiden zonder geluid te maken terugliepen naar het clubhuis. Maakten ze toch geluid, dan werden ze beschenen en moesten ze terug naar het vorige punt waar ze begonnen waren met sluipen. Na het nachtspel waren sommige padvindsters eigenlijk nog niet moe, maar iedereen sliep als een roosje.
De volgende dag was het pannenkoekenontbijt wederom op het kampvuur, wat de tennis weer niet zo leuk vond...
Na een 'radioactief' spel, kwamen de ouders de padvindsters ophalen en kon iedereen nog even uitrusten voordat het weekend weer voorbij was.

===>> De Foto's <<===