Home

RSW 2008 succes!

De RSW(Regionale Scouting Wedstrijd) die in het weekend van 18, 19 en 20 april plaats vond was weer een succes. Met een goed humeur gingen we er heen met een tiental verkenners en een aantal padvindsters. De ambitie om naar de LSW(landelijke Scouting Wedstrijden) te gaan was bij de ene patrouille sterker aanwezig dan bij de andere maar de pret tijdens het weekend was er niet minder door. De dames en heren in kwestie werden op een flink aantal onderdelen beproefd op hun scouting kennis. Er werd onderandere een hike gelopen en er zijn een hoop scouting gerelateerde opdrachten uitgevoerd waaronder het opzetten van een tent zonder de hulp van de leiding.

 

De spanning was om te snijden toen de uitslag bekend werd gemaakt in de kampvuur kuil. Patrouille oranje had de ambitie om als laatste te eindigen terwijl patrouille geel erg graag naar de LSW wilden. Het was alleen wel jammer dat beide patrouilles net naast het net viste. Beiden hadden op 1 plaats na hun doel bereikt. Patrouille oranje werd op een na laatste en geel was 6de geworden(top 5 gaat naar LSW). Helaas pindakaas voor de heren. Al was deze uitslag ietwat teleurstellend was het weekend zeer geslaagd en zeker een reden om volgend jaar weer mee te doen.

De padvindsters gingen vooral naar RSW voor de gezelligheid en om dingen te leren. De ambitie om naar de LSW te gaan, lag beduidend lager dan bij de Oranje Patrouille van de Verkenners. De padvindsters hebben hun best gedaan, en zijn op de 19e plek geëindigd. Een keurige score dus!