Home

 

Weekendkamp Verkenners : The A-team kamp

Vrijdag 8juni
Vrijdag 8 juni was de grote dag aangebroken: het weekendkamp van de verkenners was begonnen. Het weekend kende meteen een stormachtig begin. Waar de verkenners normaal niet bang zijn voor een beetje regen, moest de fietstocht worden afgezegd wegens enorm noodweer met onweer. Gelukkig waren er meteen ouders die zich aanmelden om de verkenners met de auto te brengen. In de autorit naar Aerdenhout was iedereen erg gelukkig dat ze niet hoefde te fietsen, want binnen een half uur stond er 20 centimeter water op de weg, wat een spectaculaire rit opleverde. Aangekomen op het Naaldenveld was het noodweer gestopt. Het kampterrein was aardig volgelopen, waardoor sommige groepen midden in een enorme plassen stonden. Ons terrein viel gelukkig mee. De kampvuur kuil was veranderd in een pierenbad, maar de andere plekken waren nog “droog”. Het kamp werd nog in de regen opgezet, maar daarna was het gelukkig droog.

De eerste uitdaging op het kamp was om het pierenbad weer te veranderen in een echte kampvuurkuil. Overal werd er gezocht naar materiaal dat ondanks de regen nog kon branden. Zo werd er dankbaar gebruik gemaakt van dennennaalden en werden grote blokken hout gekloofd waarvan het middengedeelte nog droog was. Al snel was er een vuur gemaakt en konden we onze helden ontvangen. Dit weekendkamp heeft de leiding namelijk het A-team ingehuurd om te zorgen voor een spectaculair weekendkamp. De oorspronkelijke activiteit was in het water gevallen, maar het A-team zou niet het A-team zijn als ze wat improviseerde.
BA wilde graag de rijvaardigheid van de verkenners testen, in een echte achtervolging. De verkenners werden in twee groepen van 5 aan elkaar gebonden, waardoor er twee busformaties waren. BA scheurde er vandoor slingerend door het bos. De eerste groep kwam niet echt ver wegens interne sturingsproblemen. Het tweede groepje hield het de hele achtervolging vol, maar was wel een teamgenoot verloren.
Het was ondertussen al laat en na een lekkere chocolademelk en wat kampvuurliederen, gingen de verkenners naar hun patrouilletent. Waar ze natuurlijk meteen in slaap vielen en echt helemaal niet hebben gekeet…


Zaterdag 9 juni
Zaterdagochtend werd er heerlijk ontspannen genoten van een ontbijt. Colonel Backer kwam langs met een zeer aantrekkelijk aanbod. Elke verkenner zou 1 ton krijgen als ze het A-team uit zouden leveren. Na enig twijfel werd Colonel Backer verjaagd en werd er snel nagedacht hoe de verkenners het A-team kon helpen ontsnappen. In echte A-team style is er door de verkenners een heus vliegtuig in elkaar gepionierd. Daarna hielden de verkenners de wacht rond het terrein. In patrouilles sluipte de verkenners door het bos, wat erg spannende “gevechten” opleverde. Vooral Robin ontpopte zich tot een ware guerrilla-meester. Van al dat gesluip krijg je natuurlijk enorme trek (en teken). Allebei werd snel verholpen; het eerst door een overheerlijke nasi-schotel en het tweede met de tekentang. Na het eten namen de verkenners deel aan Oud-Hollandsch Granaatwerpen wat verdacht veel leek op volleybal. De twee teams van elk twee man waren van elkaar gescheiden door een zeil. De bedoeling was om de tennisbal met behulp van een theedoek naar de overkant te werpen. Dit leverde hilarische momenten op, waarbij de bal regelmatig op Jorn’s hoofd tegenkwam. Na een potje verstoppertje in het donker was het tijd voor de verkenners om te gaan slapen. Als snel werden ze echter wakker gemaakt voor het nachtspel. De leden van the A-team hadden zich verschanst in het bos en de kinderen moesten alle leden vinden. Degene die als eerst een lid van het A-team had gevonden kreeg van hem zijn hoogste kaart. Wie de hoogste kaarten bij elkaar gevonden had, kreeg de meeste punten. De verschillen waren klein maar het team van Yannick, Yaniek en Rutger had nipt gewonnen. De vermoeidheid werd duidelijk toen de meeste verkenners na het spel niet eens meer een frikandel hoefde. Volgens Roel was dit een unicum. De verkenners keerden terug naar bed, niet wetende dat de leiding nog een verrassing in petto had. De verkenners werden voor de tweede maal uit bed gehaald voor het echte nachtspel. Het A-team moest namelijk stel op sprong vertrekken, maar BA wilde niet mee met vliegtuig. Gelukkig waren er wel verdovende middelen, maar die moesten dan wel langs de mannen van Colonel Backer worden gesmokkeld. Dit ging heel voorspoedig, tot er iemand langs kwam die vertelde dat we toch wel herrie maakten. Van een nachtspel had hij nog nooit gehoord en hij vond het heel erg raar dat we ‘s nachts bezig waren. Gelukkig hadden de Verkenners genoeg gesmokkeld om BA te kunnen verdoven. Daarmee was de kous nog niet af, want BA moest nog het hele eind naar het vliegtuig worden gedragen. Met behulp van een camouflagenet en een karretje lukt het om BA naar het vliegtuig te transporteren. Het A-team kon er daarna snel vandoor en de verkenners konden nu echt van hun nachtrust gaan genieten.


Zondag 10 juni
De zondag stond in het teken van lekker eten. Alles moest opgemaakt worden en de verkenners hebben flink hun best gedaan in de keuken. Heerlijke wentelteefjes, broodjes ei, kaastosti’s, hamburgers en broodjes Schot waren het resultaat. Na het afbreken van het kamp was er nog tijd voor 1 potje oorlogje, maar toen moesten we toch echt naar huis.

Het was weer een geweldig kamp en we kunnen niet wachten op het zomerkamp.
Groetjes de Verkennerleiding..