Home

 

Weekendkamp Verkenners : The A-team kamp

Vrijdag 8juni
Vrijdag 8 juni was de grote dag aangebroken: het weekendkamp van de verkenners was begonnen. Het weekend kende meteen een stormachtig begin. Waar de verkenners normaal niet bang zijn voor een beetje regen, moest de fietstocht worden afgezegd wegens enorm noodweer met onweer. Gelukkig waren er meteen ouders die zich aanmelden om de verkenners met de auto te brengen. In de autorit naar Aerdenhout was iedereen erg gelukkig dat ze niet hoefde te fietsen, want binnen een half uur stond er 20 centimeter water op de weg, wat een spectaculaire rit opleverde. Aangekomen op het Naaldenveld was het noodweer gestopt. Het kampterrein was aardig volgelopen, waardoor sommige groepen midden in een enorme plassen stonden. Ons terrein viel gelukkig mee. De kampvuur kuil was veranderd in een pierenbad, maar de andere plekken waren nog “droog”. Het kamp werd nog in de regen opgezet, maar daarna was het gelukkig droog.

De eerste uitdaging op het kamp was om het pierenbad weer te veranderen in een echte kampvuurkuil. Overal werd er gezocht naar materiaal dat ondanks de regen nog kon branden. Zo werd er dankbaar gebruik gemaakt van dennennaalden en werden grote blokken hout gekloofd waarvan het middengedeelte nog droog was. Al snel was er een vuur gemaakt en konden we onze helden ontvangen. Dit weekendkamp heeft de leiding namelijk het A-team ingehuurd om te zorgen voor een spectaculair weekendkamp. De oorspronkelijke activiteit was in het water gevallen, maar het A-team zou niet het A-team zijn als ze wat improviseerde.
BA wilde graag de rijvaardigheid van de verkenners testen, in een echte achtervolging. De verkenners werden in twee groepen van 5 aan elkaar gebonden, waardoor er twee busformaties waren. BA scheurde er vandoor slingerend door het bos. De eerste groep kwam niet echt ver wegens interne sturingsproblemen. Het tweede groepje hield het de hele achtervolging vol, maar was wel een teamgenoot verloren.
Het was ondertussen al laat en na een lekkere chocolademelk en wat kampvuurliederen, gingen de verkenners naar hun patrouilletent. Waar ze natuurlijk meteen in slaap vielen en echt helemaal niet hebben gekeet…