Home

Zaterdag 19 januari was het eindelijk weer zover. De nieuwe verkenners mochten geïnstalleerd worden! Rond twee uur kwamen ze langzaam binnen gedruppeld, sommige toch ook een klein beetje zenuwachtig.

Na dat iedereen welkom was geheten, begonnen we natuurlijk met het openen van de opkomst.  Zodat de ouders dit ook een keer mee mochten maken. Daarna gingen we toch echt beginnen. Om de beurt mochten de ‘nieuwe verkenners’ naar voren komen.  Nadat ze de wet en de belofte hadden opgezegd, kregen ze hun nieuwe insignes  opgespeld en werd de das omgeknoopt. Daarna de hand schudden van de leiding op de officiële manier , dat is niet rechts maar met links bij scouting.

De nieuwe verkenners die geïnstalleerd zijn: Lars, Steef, Benjamin, Zouher, Marijn, Merlijn en Joeri. De opkomst is daarna opnieuw geopend en was het ‘officiële gedeelten afgelopen. Eerst werd er even een bakje koffie  of thee werd er genuttigd voordat we aan de spelen werd begonnen.

Als eerste begonnen we met dweilhockey, de ouders tegen de Verkenners. De verkenners dachten dit moeten we wel kunnen winnen. Maar de ouders waren behoorlijk fanatiek! De verkenners hadden het erg lastig om te winnen. Het werd een aardige strijd. Maar het waren toch de ouders die als eerste de twintig punten hadden bereikt.

Gelukkig hadden we daarna nog wat tijd over. Om het favoriete spel te spelen van de verkenners. Dat is weerwolven. Na een korte uitleg, konden we beginnen. Dit spel was ook erg geslaagd. Helaas vloog de tijd! Na twee ronden was het al weer tijd om naar huis te gaan.