Home

Sinterklaasopkomst Verkenners 3 december 2011
De verkenners zijn verdeeld in 3 patrouilles. In deze groepen zijn zij 2 zaterdagen voorafgaand aan 3 december bezig geweest met het maken van een surprise voor 1 van de ander groepjes. De leiding was er hier ook 1 van. Lootjes waren hiervoor getrokken wat op zich altijd al een spannend gebeuren is.
Op 3 december zelf heerste er bij binnenkomst een vrolijke en luidruchtige sfeer, wat vaak het geval is bij de verkenners, maar vandaag was dit nog eens extra luid en vrolijk.


Nadat de opkomst officieel was geopend werd uitgelegd dat er per groepje werd gespeeld. Het Sinterklaas spel zou die met een grote dobbelsteen zijn en er waren twee verschillende spelmanieren tijdens deze middag.
Het groepje wat als eerste 6 gooit mocht een suprise pakken en die aan het desbetreffende groepje geven, behalve die van hun eigen groep.
Het groepje welke het meest zijn best had gedaan op de suprise kreeg van de leiding als kleine verassing een chocoladeletter. Dit was het groepje van Jelle, Robin, Bas en Jasper. Zij hadden een Sinterklaas gepapiermarcheed.
Daarnaast had de leiding ook nog wat lekkers voor iedereen meegenomen voor tijdens deze Sinterklaasmiddag.
Zodra de leiding dit lekkers had uitgedeeld onstond er een heus pepernoten gevecht, want tja wie heeft er niet net als Zwarte Piet altijd willen strooien met pepernoten. Het was even lastig voor de jongens om weer serieus te worden en met spel te starten.
Het openen van de Surprise tijdens het spel bracht de nodige lol met zich mee. Vooral de suprise die de leiding had gemaakt bleek een uitdaging om te openen. Het was namelijk een Sinterklaasboek die dichtgespijkerd zat. 1 voor 1 mochten de jongens het boek van het balkon gooien. Na meer dan 10 keer gooien lukte het dan eindelijk om hem open te krijgen. Helaas waren de pepernoten die erin zaten verbrijzeld tijdens het gooien, maar dit vonden de jongens niet erg, want er was nog genoeg anders lekkers, want uit elke suprise kwam alleen maar snoepgoed tevoorschijn.
Nadat alle suprises waren open gemaakt gingen we verder met het 2de gedeelte van het spel. De cadeaus uit de suprises werden in het midden op een grote stapel gelegd en er werd weer per groep je gedobbeld om de cadeaus. Er waren getallen op de dobbelsteen waarbij je een opdracht moest uitvoeren, waarbij je een cadeau mocht pakken, cadeau doorschuiven of afpakken.
Zo moest de leiding om het clubhuis tijgeren, helaas hielden ze dit niet langer dan 5 meter vol, was er boomstam hakken, bakfiets fietsen en ton sjouwen.
Tijdens het spel was vooral een grote zak snoep favoriet die dan ook telkens van elkaar werd afgepakt.
De middag eindigde met het eerlijk verdelen van de cadeaus onder de groepjes en met een lach op ieders gezicht.

 

===> De Foto's <===