Home

Zaterdag 19 maart hebben de verkenners lekkere pizza’s gemaakt. Aan het begin van de opkomst werden de verkenners opgedeeld in 3 groepjes: een voor het maken van de pizza’s, een voor het hakken van hout en een voor het maken van de oven.
Voor het maken van de oven waren enkele stoeptegels beschikbaar. Al snel was er een plan voor de oven en gingen de jongens aan de slag. Uiteindelijk werd het een simpele, compacte, en hele mooie oven (zie foto’s)!


Het maken van het vuur bleek deze dag het grootste probleem. Het hout dat werd gebruikt was vochtig en al snel bleek dat er wel meer nodig was dan 1 lucifer om dit hout aan te krijgen. Na meer dan een uur rotzooien met stro, lampolie en kooltjes ging het vuur dan toch eindelijk aan (het aanhouden bleek ook niet al te makkelijk).
Het team van de pizza’s had in de tussentijd een paar lekkere kleine pizza’s gemaakt voor in de oven. Om tijdredenen is 1 van de pizza’s in de ‘kampvuuroven’ gegaan, de overigen in de elektrische oven. Alle pizza’s zijn opgegeten, al was die uit de zelfgemaakte oven nog wat rauw en smaakte ‘ie naar rook.
Al met al was het een geslaagde middag en echt iets om op kamp nog eens te proberen met wat meer tijd!