Home

Vrijdagavond 26 november om 17.30 uur druppelden de eerste verkenners binnen voor het najaarsweekendkamp van 2010, “oh oh verkennerkamp”. De leiding was dan al een half uurtje binnen en bezig met de voorbereiding voor een heerlijke maaltijd: chili F16 (chili con carne met heel veel sambal)! Nadat alle bedjes waren neergelegd en de zakken snoep al half leeggegeten waren, was het dan ook tijd om aan te schuiven aan tafel voor een lekker bordje bruine bonen. Er werd goed gegeten door (bijna) iedereen en de braadslee was op het eind zo goed als leeg.


Na de afwas werden de voorbereidingen getroffen voor het avondspel. Een echte partyganger wil natuurlijk niet altijd herkend worden als hij aan het feesten is en de verkenners kregen daarom een lesje vermommen. De groep van 12 kinderen werd opgesplitst in 2 groepen van 6. Eén team kreeg de opdracht zich om beurten te verkleden en buiten langs de andere groep te lopen. Het andere team kreeg de simpele taak: ‘herken de paddo’. Al snel bleek het spel een groot succes; de verkleedkist en andere spullen in het clubhuis werden volop gebruikt om zeer originele kostuums te maken en ook het raden van de personen bleek een hele opgave. Team 1, die als eerste mocht verkleden, wist van de 12 keer 2 keer onherkend te blijven. Team 2 deed dit een stuk beter en wist zelfs 8 van de 12 keer onherkend te blijven. Hulde!
De ledematen waren al deels afgevroren toen het spel tot een eind kwam, na meer dan 2 uur. Lekker ploffen op de bank en kijken naar een film is dan het beste wat je kunt doen. Met wat flessen fris, zakken chips en een goede film (Eurotrip) vloog de tijd dan ook snel. En slapen, ja, dat moet toch ook weer gebeuren he.
Niet geheel onverwacht, dit jaar, werden de verkenners opgeschrikt uit hun slaap voor het nachtspel. De ‘pool-party’ van zaterdag kon niet doorgaan door een tekort aan cocktail-rietjes. Gelukkig waren de verkenners zo vriendelijk deze rietjes in de vrieskou langs een groep enge mannen te smokkelen in het Overbosch. Zo kwam alles toch nog goed!
De volgende ochtend werd er lekker ontbeten met eieren met ham, kaas, prei, tomatenpuree, champignons en sambal (wat een luxe, met dank aan hulp-sheriff Leon Ottolini!) en de ochtend-gymnastiek vond plaats in het Overbosch in de vorm van levend stratego.
Na wat uithijgen was het tijd voor de pool-party. Iedereen pakte zijn handdoek en zwembroek voor een heerlijk middagje plensen en plonsen in zwembad de Wasbeek, Sassenheim. Opvallend was dat alle jongens een oogje hadden op één en hetzelfde meisje (dat wordt knokken!), wie weet krijgt dit een vervolg (houd de roddelbladen in de gaten)? Helaas voor Dennis Borst eindigde de middag al wat vroeger, nadat hij in zijn rug was geduwd en met nekpijn naar de dokterspost in Voorhout moest voor een controle. Het badderen vormde dan ook meteen het einde van het weekendkamp en de kinderen konden weer schoon naar huis.
Ik hoop dat iedereen het net zo naar zijn zin heeft gehad als de leiding!