Home

De opkomst van de Verkenners van zaterdag 3 april 2010: Een dag voor Pasen en dus een opkomst in het teken van….eieren, heel veel eieren!
De opkomst begon met het altijd leuke ‘ei van ’t dak’ spel, waarin de kinderen al hun creatieve ideeeën mochten gebruiken voor het maken van mooie constructies. Het doel van de opdracht: zorg dat je ei niet kapot valt op de stoeptegels als het van 5 meter hoogte wordt losgelaten. En creatieve ideeën waren er (bekijk de foto’s maar die horen bij deze opkomst!). Van stekelige satéprikker-bollen en wol-plakband kussentjes, tot hele parachutes! De uiteindelijke winnaars, die hun ei nog heel konden vasthouden op het eind, waren Leon, Nick, Dennis Borst, Dennis Morits, Yvo en Jesse (zie de groepsfoto!). Een extra paaseitje voor de winnaars!


Omdat nog lang niet alle eieren tot drab gereduceerd waren, hebben we het wel bekende ‘eiervangen’ gedaan. Teams van 2, één heel ei, en een enthousiast publiek: gooien maar! De grote winnaars van het eiervangen waren Rooderick en Jesse, met een afstand van wel 8 meter, gefeliciteerd jongens (en natuurlijk wat extra chocolade eitjes voor jullie)!
De opkomst werd afgesloten met het traditionele ‘paaseitjes zoeken in grootmoeders tuin’. Ook dit jaar was de paashaas weer zo vriendelijk geweest om zijn mand met chocolade eitjes in de tuin van het clubhuis los te laten. En hongerig als ze waren, hebben de verkenners ze ook allemaal weer terug gevonden (en opgegeten). Yummie!
De foto’s van ‘ei van ’t dak’ zijn te vinden op de fotosite van Scouting Boerhaavgroep. Kijk maar snel!

--->> Bekijk de foto's <<---