Home

Vrijdag 6 november ’09 was het zover het eerste kabouter weekend kamp van het seizoen,
De kinderen en ook de leiding hadden er veel zin in. Toen alle kinderen er waren en netjes hun bed hadden opgemaakt, kregen de leiding een plots e-mailtje van het Circus Renz, met als boodschap dat de geplande show van zaterdag niet door kon gaan omdat alle artiesten en dieren opeens ziek waren geworden.


En ze hadden toevallig gehoord dat de kabouters van de Boerhaave groep heel goed zijn als circus artiest. Dus waren we natuurlijk verrast maar wel enthousiast om een nieuwe circus show te voorbereiden.
De kabouters mochten zelf uitkiezen wat ze wilde worden, circus dieren, acrobaten, koordansers of clowns. Nadat iedereen een leuke rol had gekregen gingen ze gelijk een act verzinnen die ze konden gaan doen voor de voorstelling. Nadat ze een tijdje hadden geoefend gingen we met ze alle een leuk tikspelletje doen, en daarna weer terug naar het oefenen van hun act.
Toen was het alweer tijd om te slapen, nou ja slapen? Het was nog een aardig tijdje erg druk in het kabouter lokaal. Nadat iedereen toch nog in slaap was gevallen en wat geslapen te hebben, was het tijd voor nachtspel. Daarna was iedereen hartstikke moe en waren blij weer terug naar bed te kunnen.
De volgende ochtend waren de kabouters al weer vroeg op, en vol met energie. Toen de leiding ook eindelijk wakker was gingen we een lekker ontbijtje maken. Vervolgens weer gelijk doorgaan met oefenen.
Toen iedereen genoeg had geoefend, nog één generale repetitie voordat de ouders komen. Daarna was het zover, de ouders waren er, alle kabouters hebben een fantastische show neergezet, en veel plezier gemaakt.
En dat was dan alweer het einde van het eerste weekendkamp van de kabouters. En we weten zeker dat de volgende nog leuker word.