Home

Afgelopen zaterdagavond zijn de welpen en kabouters naar Wassenaar gegaan voor een regio-activiteit. Op de planning stond een spannende spooktocht bij de scoutinggroep van Wassenaer van Obdam. Er waren ongeveer 160 kinderen van 13 verschillende scoutinggroepen aanwezig.

De avond begon met een spannend verhaal. Een slechte tovenaar was bezig een kwaadaardige toverdrank te maken van attributen die hij van de monsters had gestolen. De goede tovenaar wilde dit voorkomen en probeerde met hulp van de kinderen de slechte tovenaar te verslaan. Hierdoor raakten de attributen verspreid over het bos. Nu was het aan de welpen en de kabouters om ervoor te zorgen dat alle monsters hun eigen spullen terug kregen. Zij konden dit doen door langs alle monsters te gaan om de verkeerde attributen op te halen en die aan de goede tovenaar te geven. Hij zou ervoor zorgen dat alle monsters terug zouden krijgen wat van hen was. 

De kinderen werden in acht groepen verdeeld en samen met de leiding het bos in gestuurd. Bij ieder monster moesten de welpen en kabouters een opdracht doen om de attributen te verdienen. Zo wilde Dracula dat de kinderen hem hielpen zijn vleermuizen terug te vinden, werd er bij de spoken blind gevolleybald en bij Donkey Kong over een touwbrug geklommen.

Na de spooktocht werden alle spullen in een grote ketel gedaan oma teruggetoverd te worden naar de monsters. Samen met de kinderen wist de goede tovenaar de slechte tovenaar met een toverspreuk te verslaan en iedereen leefde nog lang en gelukkig.

Aan het einde van de leuke en geslaagde avond kreeg iedere scoutinggroep een mooi aandenken mee naar huis.