Home

Zaterdag 3 juli:

Om 12.00 uur vertrokken de eerste Welpen richting Huijbergen waar op hun een spetterend avontuur met de legendarische surfer stond te wachten. Bij aankomst zag het er naar uit dat het hard ging regenen. We hebben dan maar ook snel de vrachtwagen uitgeladen en onze slaapzaal ingericht. Na de regen gingen we snel naar buiten om het terrein te verkennen. Ook hebben we het zwembadje meteen op gezet. Alleen was de tuinslang lek, maar de welpen gaven niet op en hebben het halve bad gevuld met emmers en goede samenwerking.

Tegen de avond kwamen ze Tito de surf legende tegen. Hij kwam ons melden dat hij een amulet zocht waardoor hij nog beter werd. Natuurlijk kwam hij aan ons vragen of de welpen wilden helpen. Maar eerst, om te bewijzen dat hij de welpen kon vertrouwen moesten ze een aantal beproevingen doen. Tito verdween weer snel omdat hij werd onderbroken door een telefoontje, hij had namelijk misschien een aanwijzing, na het telefoontje vertrok hij heel snel. Als avond eten aten we nasi, maar volgens veel welpen hele pittige nasi.

Zondag 4 juli:

De kinderen waren lekker vroeg wakker door de hitte. Waardoor ze ook graag in het badje wilden. Helaas kon dat nog niet omdat het badje nog niet vol was. Al snel kwamen we er achter dat we een tweede tuinslang mee hadden die niet kapot was. Helaas duurden het nog even voor dat hij vol was. De kinderen gingen ondertussen het terrein achter het gebouw verkennen. Waar meteen een hut begonnen te bouwen.
In de middag kwamen ze een nieuwe surfer tegen, genaamd knievel. Deze surfer was ook achter de surf amulet van Tito. Dit komt allemaal omdat er binnen kort een surf wetstrijd is en knievel wil die ook winnen.
Knievel had een aanwijzing maar had de hulp van de welpen nodig. De welpen vertrouwden hem niet maar gingen toch maar mee om te kijken of de amulet daar was. Op de plek kwamen ze Tito tegen, die was geschokt dat wij met Knievel mee liepen. We moesten kiezen tussen Knievel of Tito, alle welpen kozen natuurlijk voor Tito. Helaas was het amulet niet op de plek en vertrokken we weer naar het clubgebouw.
Als avond eten aten we heerlijke ‘mannen burgers’, oftewel lekkere broodjes hamburger.
Na het eten moest iedereen natuurlijk corvee doen. Jelle had het afwassen met zijn afwas muziek erg leuk gemaakt. Niemand mopperde meer wanneer Jelle zijn afwas muziek opzetten tijdens het afwassen. Sommige kinderen keken er zelfs naar uit om te afwassen.
Na het corveeën konden de kinderen eindelijk afkoelen in het volle zwembadje.
Maar al snel kwam Tito langs met een brief van Knievel. Hier in stond in dat Knievel onze bodyboards had gestolen. Tito wist wel hoe we hem terug konden krijgen. Knievel stond in het bos met alle bodyboards met een zaklamp. De welpen moesten zo stil mogelijk de boarden stelen zonder gezien te werden door de Knievel. Uiteraard lukte dit!

Maandag 5 juli:

Vandaag gingen we met z’n alle naar de stad Bergen op Zoom fietsen. Het was even een stukje fietsen (12km). In Bergen op Zoom aangekomen zijn alle kinderen hun snoep voorraat bij gekocht en kaartjes gekocht om te versturen. Na ruim 2 uur vrij winkelen moesten de kinderen zelf koken. Ieder corvee groepje heeft zijn eigen eten gekocht om in de avond zelf klaar te maken samen met de kookstaf. Helaas moesten we ook weer terug fietsen.
Aan gekomen op het club gebouw gingen de kinderen even rustig op bed liggen een boekje lezen. Na het rust uurtje konden ze beginnen met koken. Dit liep allemaal soepel en de kinderen hebben heerlijk gegeten.
Stef kwam met een zielig gezicht bij de leiding vragen of wij kaarten hadden, hij had namelijk al zijn geld uit gegeven aan snoep.
Samen met de leiding hebben de kinderen even een leuk spelletje smokkelaartje gespeeld.
De kinderen werden in 2 groepen verdeeld, 1 groep waren de smokkelaars, en de andere groep de douarieën. De douarieën moesten 3 bakken met snoepjes verdedigen, terwijl de smokkelaars die moesten stelen. Dit was erg moeilijk maar leuk.

Dinsdag 6 juni:

In de ochtend ontdekten de welpen een brief waar instond dat er Tito een hike voor ons had uit gezet die zou leiden naar de amulet. De kinderen gingen meteen hun hike spullen bij elkaar rapen en waren al snel klaar voor de hike. Het was een hete dag dus de kinderen waren verplicht om een flesje water mee te nemen en goed te drinken. Ze hoefden geen lunch pakket mee te nemen omdat ze bij de kookstaf post lekkere boterhammetjes konden maken. Gelukkig kon iedereen wel goed de routen gelopen. Hier en daar gingen wat groepjes verkeert maar ze gingen snel op de goede pad lopen. Dood moe op het clubgebouw aan gekomen gingen de kinderen lekker even rusten op bed. Na het uurtje konden ze bij Sietse gaan toten eisen, dit is knutselen, iets klaar maken of een klein spelletje doen. Er was natuurlijk ook een vraag teken er bij. Dit is een woord, gebaar of uitspraak die de leiding vaak zegt, in dit geval was het Rustig, maar dan op een aparte manier(Ruuustiigg). We gingen snel puntjes en streepjes eten voor de voetbal wetstrijd. Iedereen ging in zijn oranje kleren zitten voor de TV, helaas kon de digitenne geen Nederlandse zenders ontvangen alleen maar de Belgische. Maar dat maakte niet uit want de Belgische comentator zij wel grappige weetjes over de Nederlandse spelers.
Ook had Belgen weinig reclame tussen door maar veel na bespreking. Na het de westrijd kwamen een paar welpen klagen over hun suikerbuik, ook had Frank al overgegeven van te veel snoep eten. We hadden dan maar het snoep van Frank en Stef even afgenomen omdat ze alle bij erge buik pijn hadden.
Na het voetballen kwam Tito weerlangs, hij had goed nieuws voor de kinderen. Hij had namelijk een goede aanwijzing waar de amulet zou kunnen zijn. Alleen wist Tito het niet. Maar zijn vriend Ray wel. Helaas is Ray een beetje mensen sluw. De kinderen moesten hem dat ook rustig dichter bij komen. Als Ray zag dat je op hem af kwam rennen moesten ze gaan zitten en deden ze niet mee. Steef kwam dicht bij genoeg om de geheim van Ray te horen. Dit werd in zijn oor gefluisterd en moest meteen aan Tito vertellen.
Ray had vertelt dat de amulet op een strand in een hutje lag, maar dit strand was alleen bekend bij de beste surfers, nu toevallig Tito een goede surfer is wist hij wel waar het lag. Meteen ging hij er op af, alleen zonder welpen.

Woensdag 7 juli:

Hoera! Gijs is vandaag jarig. We hebben in de ochtend voor Gijs zijn 8ste verjaardag gezongen. Gijs kreeg zijn cadeau die zijn ouders aan de leiding mee had gegeven. Hij maakte het snel open en was blij dat hij Twister had gekregen, alleen had hij liever wel een biggentje gekregen. De traktatie deelde Gijs nog niet uit want dat was voor bij het avond eten.
Na het ochtend eten gingen we lekker zwemmen in Bergen op zoom. Dat betekent dus weer 3kwartier fietsen. Gelukkig fietsen de kinderen gewoon door omdat ze toch wel wisten dat ze nog een stuk moesten fietsen.
Bij het zwembad aangekomen gingen de kinderen meteen zwemmen. Het zwembad was super mooi, er was een Disco glijbaan, een kleine glijbaan. Een grote duik plank en een kleine duik plank. Waar Frank natuurlijk weer zo vaak van af moest springen, net zoals vorig jaar. Ook waren er rare hamster bollen die op het water konden. Hier in konden de kinderen 2 minuten in lopen over het water. Helaas hebben we van het zwemen geen foto’s.
Bij het club gebouw aan gekomen was het al weer tijd om avond te gaan eten.
We aten lekkere spaghetti, daarna kregen we een heerlijke disco ijsje van Gijs. Waarbij hij ook een cadeau van de leiding, een super gave vette jojo.
Die avond kwam Ray langs met Super goed nieuws maar ook weer slecht nieuws.
Tito had namelijk de amulet gevonden. Alleen was hij verdwaalt in het bos. Het was donker dus alle kinderen mochten hun zaklamp mee nemen om Tito te zoeken. Na een lange bos wandeling hadden we Tito eindelijk gevonden. Hij had een Emmer mee waar de amulet in moest zitten. Het bleek zo te zijn en Tito voelde de surf krachten al beter worden.
Alleen vertrouwde hij de amulet bij hem niet, omdat hij bang was dat knievel het zou stelen.

Donderdag 8 juli:

Vandaag was het een rustig maar heet dagje, de kinderen konden lekker in het zwembadje zwemen (wat erg snel vies was van alle zand die er in kwam). Jelmer had zijn kolonisten van catan gepakt en hebben heel veel potjes gespeeld. Gijs ging zijn Twister met een aantal welpen uit proberen. We hadden een poging gedaan om een spelletje te doen, maar de kinderen waren snel moe met de hitte. In de middag hadden we de Totem eisen maar allemaal afgemaakt. Wat meestal op een kamp op vrijdag even snel moest gedaan worden konden we dit jaar op onze gemakje het vandaag afmaken.
De kookstaf had vandaag pannen koeken als avond eten. Hiermee moet je vaak op tijd mee beginnen, kan dan alleen buiten gebakken worden omdat er binnen te weinig pannen zijn.
Dus die hebben buiten al hun pannenkoeken gebakken (respect).
Na het eten kwamen de welpen er achter dat de amulet gestolen was, er hing in plaats van het amulet flessenpost. Hier in stond dat Knievel hem gestolen had en dat we hem nooit meer terug zullen krijgen. Dit lieten de welpen niet op hun geweten en gingen een onderzoek starten.
Ze gingen 3 personen ondervragen die in het bos stonden. Dit waren Ray, Tito en de beste vriend van Knievel, hij wou zijn naam niet vertellen. Per corvee groepje kregen ze 5 suiker klontjes, elk suiker klontje was 1 vraag aan 1 persoon waart. Iedereen ging meteen iedereen ondervragen. Uit eindelijk na velen vragen en zelfs het laatste suiker klontje wisten ze bij Ray te vragen waar Knievel sliep. De kinderen gingen naar bed, zodat ze in hoop vrijdag de amulet terug konden stelen.
Maar helaas ze werden s’nachts wakker gemaakt door Ray om foto’s te gaan smokkelen.
Ray had namelijk een paar genante foto’s van Knievel die in een bikini stond gevonden. Deze foto’s waren nog niet ontwikkeld. Ray had een deal gemaakt met Knievel dat hij de foto’s aan hem zou geven en dat Knievel de amulet zou terug geven. Helaas hadden een aantal andere surfers dit ook gehoord en wouden graag die foto’s hebben. Gelukkig zijn het de kinderen gelukt om de foto’s naar knievel te brengen en de amulet mee terug te nemen. Alleen dit keer nam Ray hem mee naar huis.

Vrijdag 9 Juli:

De kinderen werden wakker gemaakt met een heerlijken ontbijt op bed, dit was ook meteen de lunch omdat de kinderen lekker laat wakker werden. Nadat iedereen klaar was en al buiten aan spelen waren kregen ze de opdracht om een stukje voor de bonte avond te maken. Dit deden ze in het corvee groepje. Iedereen begon meteen enthousiast een stukje te bedenken. Na dat iedereen klaar was met een stukje bedenken gingen ze even een kleine hike lopen. Ze gingen naar een stukje bos waar ze wilden dieren konden zien. Helaas konden ze geen dieren vinden. Uit gedroogd kwamen ze op het club gebouw aan waarbij ze met z’n allen bijna de hele kraan hebben leeg gedronken. De kookstaf had ondertussen de BBQ aan gestoken. Al snel hadden alle welpen honger, dat was maar goed ook want we hadden lekker veel patat en vlees. Na de BBQ gingen de jongens hun haar vol met Gel gooien, de ene wou een hanenkam de andere spikes enz. iedereen had stoere haar, en hun kamp shirt aan.
De Golf surfers (aka de rode duivels) hadden een Rock band uit gekozen en gingen daar helemaal op los met hun gitaren en drumstel.
De Kite surfers (aka De schoonmakers) hadden een punk band uit gekozen en gingen daar ook er op los met hun bezems en potten en pannen.
De Wind surfers (aka de dansende rockers) hadden de afwas muziek uit gekozen en dansten er op los met een leuk dansje wat Jelle had verzonnen.
De leiding had geen stukje om te doen.
Na het geweldige bonde avond kregen ze chips en wat te drinken, om even na te praten. Maar al gouw moesten ze naar bed. Maar ze werden nog bedankt Door Tito en Ray voor het vinden van het amulet. Als bedankje gingen Tito en Ray even de teken controlen doen voor de kinderen. Waar in uit kwam dat we in totaal 37 teken hadden. Waar bij Merlijn en Steef de meeste teken hadden namelijk alle bij 7 teken.

Vrijdag 10 juli:

Vandaag waren we vroeg op om de laatste spullen op te ruimen.
Iedereen werkte ijverig mee, want volgens mij wou iedereen wel naar huis.
We hadden de vrachtwagen snel gevuld zodat hij snel weg kon. Dan hoefde we niet te wachten op de spullen als we aankwamen. Helaas hadden de personen autos wat meer pech dan de vrachtwagen, die kwamen in de file terecht.
Iedereen was weer blij om de ouders te zien en wouden graag naar huis en daar lekker lang slapen (denk ik).

Groeten,
De welpen leiding

 

===> De foto's <===