Welpen

Welpen Zomerkamp 2013 - Goud in Gorssel

Zaterdag 20 juli was het eindelijk zover, de welpen gingen op zomerkamp in Gorssel. Toevallig heerste daar een enorme goudkoorts, omdat een paar weken terug een grote goudader is ontdekt, waardoor veel goudzoekers richting Gorssel-city zijn getrokken. De welpen kwamen eigenlijk alleen om een gezellig kamp te houden, maar opeens stond cowboy Lazy Luke bij ons op de stoep. Hij had verontrustend nieuws: de gemene Smoking Bill wil al het goud inpikken en aangezien wij het terrein met het meeste goud in de grond hebben gehuurd, moeten wij verdwijnen. Jahoor, dat doen we natuurlijk niet! De eerste paar dagen hebben we samen met Lazy Luke onze cowboy-skills geoefend, zodat we misschien een kansje maakten tegen Smoking Bill. Ook werden we voorgesteld aan Mary, de vrouw van Luke. Alles leek goed te gaan, totdat Lazy Luke een dreigende brief vond van Smoking Bill. Wij moesten weggaan, of anders......

Lees meer: Welpen Zomerkamp 2013 - Goud in Gorssel

Spooktocht Welpen en Kabouters

Afgelopen zaterdagavond zijn de welpen en kabouters naar Wassenaar gegaan voor een regio-activiteit. Op de planning stond een spannende spooktocht bij de scoutinggroep van Wassenaer van Obdam. Er waren ongeveer 160 kinderen van 13 verschillende scoutinggroepen aanwezig.

Lees meer: Spooktocht Welpen en Kabouters

Welpenzomerkamp 2010

Zaterdag 3 juli:

Om 12.00 uur vertrokken de eerste Welpen richting Huijbergen waar op hun een spetterend avontuur met de legendarische surfer stond te wachten. Bij aankomst zag het er naar uit dat het hard ging regenen. We hebben dan maar ook snel de vrachtwagen uitgeladen en onze slaapzaal ingericht. Na de regen gingen we snel naar buiten om het terrein te verkennen. Ook hebben we het zwembadje meteen op gezet. Alleen was de tuinslang lek, maar de welpen gaven niet op en hebben het halve bad gevuld met emmers en goede samenwerking.

Lees meer: Welpenzomerkamp 2010

Vriendjesdag bij de welpen

VriendjesdagVriendjesdag bij de welpen

Zaterdag 16 januari was het vriendjesdag bij de welpen. Alle kinderen mochten hun vriendjes (of vriendinnetjes) meenemen om gezellig een dagje mee te draaien. Met de temperatuur ruim onder het vriespunt, was het de perfecte dag om met z’n allen de handjes even goed op te warmen bij een knisperend kampvuur. Toen het vuur eenmaal was aangewakkerd konden de pannen erop en werden er overheerlijke pannenkoeken gebakken, belegd met suiker, stroop of jam. Met een volle buik was het daarna tijd om de handschoenen weer stevig aan te trekken voor een sneeuwballengevecht.

Lees meer: Vriendjesdag bij de welpen

Overvliegen Welpen

Zaterdag 24 oktober werden de nieuwe Welpen geïnstalleerd.
Dit jaar was een druk jaar voor de Welpen er waren 14 nieuwen kinderen er bij gekomen.

Iedereen verzamelde zich om 14.00 uur in het Welpenlokaal, de 14 welpen zaten zenuwachtig te wachten to het ging beginnen.
Omdat we dit jaar veel kinderen moesten installeren werden er 2 Welpen tegelijk  geïnstalleerd.


Lees meer: Overvliegen Welpen

Zomerstop disco (Bevers - Welpen - Kabouters)

Nog maar twee weken school en de zomervakantie gaat beginnen! Dit betekent helaas ook het einde van het seizoen voor Scouting. De laatste opkomst wordt gehouden op vrijdag 24 juni 2011. Dit kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan!
Daarom hebben wij voor jullie een geweldige avond op de planning, namelijk een disco/talentenjacht. Deze talentenjacht is voor alle bevers, kabouters en welpen. De avond zal beginnen om 19:00 en tot een einde komen om 20:30. Maar bij elke talentenjacht horen natuurlijk ook spetterende acts!

Lees meer: Zomerstop disco (Bevers - Welpen - Kabouters)

Welpenkamp 17 t/m24 juli

"Gooische mannen kamp" 

Lees hier het kampverslag van de Welpen...

Vrijdag 17 juli

 

Om half acht mochten eindelijk de spullen worden ingeleverd bij het clubhuis. Om de beurt kwamen de kinderen dan ook. De meeste kinderen toch al wat zenuwachtig voor morgen. Sommige kinderen dachten ook al aan het lekkers voor de leiding, dit werd dan ook met veel enthousiasme  in ontvangst genomen. Ook werden de witte blouses ingeleverd. Daarna was het tijd om voor de laatste keer deze week ons eigen bed op te zoeken.

Lees meer: Welpenkamp 17 t/m24 juli