Home

Vrijdag 6 juli was het weer zover, het Bever zomerkamp! Met een klein koppeltje, 6 bevers en 4 leiding, gingen we op weg naar ons onderkomen van het weekend in Haarlem.
Nadat alle spullen waren uitgepakt en neergelegd, gingen we eten. Patatjes! Er was alleen iets vreemds aan de mayonaise, deze was blauw! Gelukkig smaakte het nog wel hetzelfde, hoewel Jeroen er niet veel van gegeten heeft. Wat een boer niet kent, dat eet 'ie niet! 's Avonds kwam de verklaring voor de rare mayonaise. Een tovenaar had een spreuk uitgeprobeerd, maar deze lukken niet meer. Hij tovert alles in een verkeerde kleur. Met hulp van de bevers gaat dit vast over! De bevers hebben toverhoeden en toverstafjes gemaakt, speciaal voor de tovenaar. Zo kon hij misschien beter toveren.
Maar nee... De volgende dag gebeurden er nog steeds rare dingen met het eten. Zo zaten er rode stukjes in de melk, en was de macaroni paars geworden! Gelukkig hadden de Bevers hier niks van gemerkt, doordat er oranje saus overheen ging! Anders wilden ze het vast niet meer eten... Zaterdagmiddag hebben we gespeeld op een groot grasveld, en een speurtocht gedaan naar een leuke speeltuin. 's Avonds nog een film gekeken, en vroeg naar bed!
Zondagochtend kwam gelukkig de tovenaar weer langs, met een mogelijke oplossing! Hij had een visioen gekregen over een schatkist, en daar zat iets in wat hem zou helpen met zijn toverkunsten. De bevers moesten alleen wel helpen met zoeken, want daar was de tovenaar niet zo goed in. De kist werd gevonden, en er zat een spreuk in!
Volgens de tovenaar kon de spreuk alleen werken als we in een kring om hem heen gingen staan met de ogen dicht. De spreuk moest door ons drie keer herhaald worden, en toen was de tovenaar weg! Alleen zijn kleren waren nog over. De toverspreuk was gelukt!


Groetjes,
Nanouk