Home

Beverzomerkamp 3 t/m 5 juli 2009

De bevers zijn alweer op zomerkamp geweest! Dit jaar reisden zij af naar het toepasselijke Beverwijk. Voor vertrek hadden alle bevers al een brief van Mega Mindy en Spiderman gekregen, waarin zij om hulp vroegen. Ze waren namelijk hun superkrachten kwijt geraakt en vroegen of de bevers hen wilden helpen zoeken. Dat wilden de bevers wel, maar hoe?

Aangekomen in het mooie clubhuis in Beverwijk, werd eerst de slaapzaal ingericht, gevolgd door een lekker bordje patat. Dat ging er wel in na zo’n lange reis! Daarna gingen de bevers hun eigen superheldenkostuum maken, compleet met masker en cape. Misschien dat ze dan de krachten beter konden vinden? Daarna was het al weer bedtijd en na wat gekeet en een paar waarschuwingen van de leiding was het eindelijk stil in het clubhuis.

De volgende dag was het na het ontbijt tijd voor een heuse speurtocht. Overal hingen stukjes aluminiumfolie en na het volgen van het spoor in hun superheldenkostuum kwamen de bevers uit bij een rare professor met een grote baard. De professor zei dat hij normaal gesproken de superkrachten maakte voor alle superhelden, maar dat hij nu het recept was vergeten! Hij had alleen nog allemaal zakjes met gekleurde pillen, maar hij wist niet meer in welke volgorde die pillen moesten. De bevers wilden de professor graag helpen en namen de pillen mee, in de hoop dat zij achter de volgorde konden komen. Vlakbij de professor was een hele leuke speeltuin, waar de bevers de rest van de middag lekker konden spelen. Gelukkig was het lekker weer.

Na aankomst in het clubhuis, moesten de bevers echt even uitrusten van de lange dag. Daarna stond er een heerlijke spaghettimaaltijd op het menu. Al hadden sommige bevers wel een beetje moeite met hun bord leeg eten. Na het eten kon iedereen weer even lekker spelen, totdat iemand een gekleurd papiertje met een nummer erop vond. Al snel kwamen ze erachter dat dit de volgorde van de pillen betekende en toen alle papiertjes gevonden waren, wisten de bevers de volgorde precies! Dat moesten ze maar gauw aan de professor gaan vertellen…

Na een goede wasbeurt van alle modderige voeten was het alweer bedtijd. En iedereen viel al heel snel in slaap na zo’n lange dag.

De volgende dag moesten de bevers wakker gemaakt worden door de leiding! Ze moesten snel hun spullen opruimen, want vandaag ging iedereen weer naar huis. Na het ontbijt mochten ze nog even spelen. En wie kwam daar aan: de professor! Hij had gehoord dat de bevers het recept weer wisten en had als bedankje een cadeautje meegenomen: waterpistolen!!! Daar konden de bevers zich prima mee vermaken, totdat de ouders er alweer waren om naar huis te gaan.

Aangekomen in Voorhout was iedereen blij om papa en mama weer te zien, om alle mooie verhalen te vertellen. Het was geweldig weekend en de leiding heeft in ieder geval nu alweer zin in het volgende kamp!

 

Kijk hier voor de foto's van het Beverkamp