Home

Verkenners helpen de RomeinenToen de verkenners zaterdagochtend 15 juli aangekomen waren op het kampterrein in Ommen leek het erop dat het een rustige week zou worden. Niets bleek echter minder waar. Diezelfde dag kwam de romeinse generaal spadius goudius langs om ze te verwelkomen in zijn kampement langs de Vecht. De romeinen zaten daar blijkbaar al een lange tijd te vechten tegen de germanen aan de rand van het romeinse rijk. Spadius vertelde dat de germanen, onder leiding van Thorix de bruine, steeds dichterbij komen en eigenlijk hebben de romeinen dus versterking nodig. De dappere verkenners zeiden natuurlijk meteen dat ze Spadius wilden helpen om Thorix te verslaan. Maar om echte milites van een romeins legioen te worden heb je natuurlijk wel training en de juiste uitrusting nodig. Hun training begon meteen de volgende ochtend door schilden te maken. Zonder schild ben je natuurlijk nergens in het leger, nadat deze klaar waren was het tijd om te exerceren met Decimus Wateenklus, een centurion van spadius, hij zou de verkenners de rest van de week opleiden.

 

Verkenners helpen de RomeinenOp maandagochtend kwam spadius weer een bezoekje brengen, hij had een missie voor de verkenners: spioneren en informatie verzamelen bij het kampement van Thorix. Dit kamp was echter wel stukje lopen en aangezien ze savonds moesten spioneren zouden ze daar in de buurt moeten gaan slapen. Eenmaal aangekomen op hun tijdelijke slaapplek ontmoetten ze de romein Intrigius, een spion van spadius. Hij zou de verkenners helpen met spioneren. Nadat alle informatie was gestolen kwamen de verkenners erachter dat Thorix diezelfde avond het kamp van spadius en decimus zou aanvallen. Als de wiedeweer ging Intrigius er vandoor om spadius op tijd in te lichten, als dat maar goed komt… De volgende dag teruggekomen troffen de verkenners een verwoest kampterrein aan, spadius en decimus hadden de aanval ook maar net overleefd. Het is duidelijk dat de tijd opraakt, en dus gingen ze het volgende essentiële deel van hun uitrusting maken: het zwaard. Als milites heb je natuurlijk wel een beetje ontspanning nodig, daarom gingen de verkenners de volgende dag naar een meertje in de buurt om even te relaxen. Savonds ging de training echter weer verder door te exerceren met decimus en de typische romeinse testudo(schildpad formatie) te oefenen door met de schilden een soort ondoordringbare schildpad barriere te vormen.

Verkenners helpen de RomeinenDe volgende dag zijn de verkenners gaan lasergamen in het bos wat supergaaf was, daar hebben ze de leiding laten zien wie er nou echt de baas is. Savonds teruggekomen op het kampterrein bleek dat de aquila, het hart van het legioen, gestolen was. Zonder aquila kan er niet gestreden worden dus die moest zo snel mogelijk teruggekeerd worden. Via intrigius hoorden ze dat er een verrader in het leger van thorix zat die omgekocht kon worden. Ze besloten om diezelfde nacht dwars door vijandelijk gebied geld te smokkelen om de verrader om te kopen die de locatie van de aquila kon vertellen. Nadat ze dit wisten marcheerden de verkenners in testudo formatie dwars op de aquila af waar thorix al zat te wachten. Hierna volgde een felle eindstrijd tussen spadius en thorix die natuurlijk gewonnen werd door de romein. De volgende dag was het tijd om feest te vieren en dus hebben de verkenners met een echte romeinse pizza-oven hun eigen pizzas gebakken. Na een succesvolle en spannende week gingen de verkenners zaterdag weer naar huis.

>> Bekijk alle foto's op de fotosite <<