Home

Het clubhuis van Scouting Boerhaavegroep Voorhout was vrijdag 25 november omgetoverd tot een ware bioscoop. De leden van de groep hadden allemaal een kaartje gekregen voor een van de films: Finding Dory of Angry Birds. Twee films over dieren, dus een bioscoopavond met het thema ‘dieren’. Natuurlijk met groot scherm, popcorn en een lekker drankje.

In het scoutingseizoen organiseert de leiding altijd minimaal twee keer een zogenoemde groepsactiviteit. Een keertje niet alleen met je eigen speltak (leeftijdsgroep), maar met meerdere groepen. De eerste groepsactiviteit van dit seizoen brak afgelopen vrijdag aan, waarbij op de plek van het clubhuis opeens een bioscoop tevoorschijn was gekomen. De voorbereidingen hiervoor waren de week ervoor al begonnen bij het pionieren van een tribune door de Padvindsters en de leiding. De 25e stonden twee films op het programma. De jongste groepen hadden een kaartje ontvangen voor Finding Dory en mochten als eerste de bioscoop betreden. Hierna keken de oudere groepen de film Angy Birds.

Bij binnenkomst werd het kaartje gecontroleerd en mocht je de rode loper betreden. Kaartje kwijt? Na een positieve identiteitscontrole kreeg je een nieuw kaartje. Aan het einde van de rode loper stond de gastheer van de avond je op te wachten om uitleg te geven over de bioscoop. Je kon eerst je jas ophangen in de garderobe en vervolgens langs de bar te lopen en een bakje popcorn en wat te drinken uit te kiezen. Bij het betreden van de zaal kon iedereen een eigen plekje uitzoeken. De tribune was toch wel het meest geliefd, maar de loungekussens op de eerste rij waren toch ook erg in trek. Al met al een geslaagde bioscoopavond! Ben je ook zo benieuwd naar de volgende groepsactiviteit?

De foto's zijn uiteraard te vinden op de fotosite!