Home

weekendkampOp 28 en 29 oktober was het weekendkamp van de Padvindsters. Bij binnenkomst in het clubhuis was al goed te merken dat het dit weekend ook Halloween was. Griezelige slingers, lichtgevende pompoenen, kaarsen en er stond zelfs een doodskist in de gang.

Na het uitrollen van de matjes en het eten van heerlijke wraps, hoorden we een hoop kabaal in de gang. Snel kijken dus! Graaf Dracula bleek in hoogst eigen persoon uit zijn kist te zijn gekomen. Hij wilde een weekendje komen logeren, maar vond het clubhuis wel een beetje saai. Samen met de graaf hebben we daarom extra enge lichtjes geknutseld.

 

weekendkamp2Na al dat binnen zitten was het tijd om lekker naar buiten te gaan. Het 4 eilanden spel (met Halloween attributen) blijkt in het donker toch een stuk spannender te zijn dan overdag.
Vermoeid door het rennen, hebben we rustig de film Monsters University kunnen kijken. Het was nog even spannend, maar gelukkig kwam alles goed en konden de padvindsters lief gaan slapen.
De padvindsters zelf dachten daar anders over en bleven nog “even” keten..

Toen bijna iedereen sliep werden we wakker gemaakt omdat De kist van Graaf Dracula bleek gestolen te zijn. We vermoedden dat de grote boze spin dit gedaan had. Omdat de graaf niet kan slapen zonder zijn kist en we toch wel graag verder wilden slapen, zijn we hem maar gaan helpen met zoeken. De zoektocht bracht ons naar Het Overbosch waar we een spoor van spinrag zagen hangen. Aangezien er langs deze route waarschijnlijk nogal enge dingen te zien waren was de veiligste optie om het traject geblinddoekt af te leggen. En zo geschiedde.
Aan het eind van het touw stond Graaf Dracula die vertelde dat we spinnen moesten smokkelen naar de grote boze spin omdat zij dan zijn kist zou teruggeven. Dat viel nog niet mee, want het bos wemelde van de enge ongedierteverdelgers! Door het smokkeltalent van de Padvindsters is het toch gelukt om voldoende spinnen bij elkaar te krijgen. Eindelijk weer naar bed en lekker slapen!

weekendkamp3Zaterdag ochtend moesten eerst de slaapspullen opgeruimd worden maar daarna stond er een zeer uitgebreid ontbijtbuffet klaar. Dat was wel nodig ook want de rest van de dag hebben we in het zwembad doorgebracht en dat zwemmen kost best wat energie ;)

Moe maar voldaan kwamen we terug bij het clubhuis waar we nog even in het zonnetje hebben genoten van een overheerlijk stukje appeltaart. (nog bedankt daarvoor :))

En toen was het weekendkamp toch echt afgelopen. Gelukkig hebben we volgende week weer een leuke opkomst waar we naar uit kunnen kijken!

>> Bekijk de fotos op de fotosite <<