Home

Valkenswaard staat te koop! En de Padvindsters hadden zich allemaal aangemeld om burgemeester te worden. Dus op naar Valkenswaard van 16 tot en met 23 juli om uit te vinden wie het meest geschikt is als burgemeester. Of in ieder geval wie de straten van Valkenswaard kon kopen. Aangekomen op het kampterrein eerst het kampterrein opgebouwd: spullen uitgeladen, patrouilletenten en leeftent opgezet, hudo gegraven... De hudo kreeg meteen een koosnaampje: Hugo. 

Na het avondeten op zaterdag kregen de Padvindsters bezoek van de makelaar. Hij had een ideetje hoe ze konden bijhouden wie welke straten van Valkenswaard in bezit had. Monopoly! Met een startkapitaal van #500,- per team konden ze net aan de duurste straat kopen, maar dat is natuurlijk niet genoeg om burgemeester van te worden. Na de speluitleg van de makelaar en gelijk een ronde spelen onder toeziend oog van de makelaar, was eigenlijk het startkapitaal alweer op…

Gelukkig had de leiding doorgekregen dat de Padvindsters geld konden verdienen met verschillende spelletjes! Dus dat was de planning van zondag. Na het ontbijt besloten we eerst nieuwe pionnetjes te maken, want die gekleurde staafjes die ook gebruikt werden om de straten te bezitten waren toch een beetje saai. Iedereen had een zakmes mee, of kon er een lenen, dus de houtbewerking kon beginnen. Nog even lunchen en dan geld verdienen! Eerst theedoekenvolleybal. Elk team had een theedoek, waarmee ze de bal moesten vangen en over een touw moesten gooien naar het andere team. Cathrin en Esmeranda waren een superteam en kregen het meeste geld! Ook bij het dennenappels rapen – met ontwijken van een slingerend touw – was groepje Blauw de vetste. Later in de middag kwam Mirjam ook naar ons kampterrein toe. Zij kon meteen blind jureren voor de pionnetjes, zodat de Padvindsters nog meer geld kregen voor het spel!

Na het avondeten (pasta spinazie, met zonder met pasta) snel een spelletje Monopoly om het verdiende geld uit te kunnen geven! Maar wie zat daar opeens? Een bendelid wilde Valkenswaard ook wel bezitten! En zomaar, zonder te betalen kon de bende een straat overnemen. Groepje Wit (Marije en Johanna) vonden dit totaal niet eerlijk. Eigenlijk waren alle Padvindsters niet blij met deze bende, vooral niet omdat het bendelid alleen maar laag gooide en zo heel veel straten kon overnemen! Maar snel naar bed om de volgende dag misschien weer geld te verdienen en de bende te kunnen verslaan.

Maandag naar het dorp, Lommel in België! Een uurtje fietsen, even shoppen – kaartjes, smeersels en snoep kopen – en een spel doen. Zouden de toekomstige burgemeesters hun weg kunnen vinden op een onbekende locatie? Op zes plekken waren enveloppen verstopt en de Padvindsters konden hiermee geld verdienen voor het spel. Wie het eerste een huisje uit de envelop haalde, verdiende het meeste geld. Ook hier waren Cathrin en Esmeranda het snelst. Na het avondeten nog een spelletje Monopoly, gelukkig met een iets aardiger bendelid. Hij betaalde tenminste wel wat voor zijn straten, al was het maar de helft van de koopwaarde.

Dinsdagochtend na het ontbijt nog een stiekeme spelronde gedaan, zodat de Padvindsters straten konden afpakken van de bende. Daarna lekker een dagje zwemmen! Wel in de schaduw liggen, want het is warm! Voor wie wilde, even douchen onder de koude kraan bij het zwembad en weer naar het kampterrein. Na een rustuurtje met wat chippies en drinken, eten gekookt en opgegeten. Daarna nog lekker een rustig avondje naar het kampvuur staren en naar bed. Of toch overlopen naar de Verkenners…?

Woensdagochtend werden de Padvindsters en Verkenners op hike gestuurd, zodat de leiding even een rustig dagje had. Op de posten. Behalve Edwin en Leon natuurlijk, die achter de Padvindsters en Verkenners aan fietsten. Aangezien ze nogal eens verkeerd liepen (of een deel van de route niet hadden gekregen). Aangekomen op het kampterrein konden ze meteen in hun hangmatten duiken. ’s Avonds was het bendelid er weer om een spelronde mee te spelen. ‘Maar wat nou? HOE KAN HET DAT MIJN STRATEN WEG ZIJN?’ Boos begon hij aan zijn spelronde. ‘Ik laat nog wel weten wat mijn baas hiervan vindt!’

Na het uitslapen op donderdag en de brunch zijn we vertrokken naar de kanoverhuur. Een dagje kanoën door de Dommel leek ons een goed idee met dit warme weer! Samen met de Verkenners, waardoor één gemengde boot ontstond. Het eerste stelletje hield niet lang stand, gelukkig had Martijn al snel een nieuwe aanwinst. ’s Avonds na een lange voorbereiding dan toch eindelijk de kampdoop van Merel en Kim. Merel had de kampdoop vorig jaar weten te ontlopen, maar nu was het toch echt zover. Wat er allemaal gebeurde is natuurlijk geheim…

’s Nachts kwamen we erachter dat de burgemeester van Valkenswaard was ontvoerd door de bende! Zij vroegen losgeld, smokkelen geblazen! Gelukkig, genoeg geld kunnen smokkelen om de burgemeester te bevrijden van de bende. Nu alle straten van Valkenswaard nog kopen, zodat we die terug kunnen geven aan de burgemeester. Eerst maar even een nachtje slapen.

Na het nachtspel mag iedereen natuurlijk uitslapen. Na een heerlijke brunch met wentelteefjes (soms wat pittig…) kwam de burgemeester het terrein op lopen. Ze was heel dankbaar dat de Padvindsters haar hadden bevrijd! Alleen had ze ook het spelbord gezien. Deze was helemaal zwart geworden! De bende had Valkenswaard overgenomen! De bendeleden kwamen langs en stelden een ultimatum: ze konden eens en voor altijd uitmaken wie de baas werd over Valkenswaard. Wanneer de Padvindsters vijf keer konden overrennen met Britse Bulldog, hadden ze gewonnen en kregen ze Valkenswaard. De Padvindsters wonnen dit wel erg gemakkelijk. De bendeleden wilden Valkenswaard toch niet zo snel opgeven. Als de Padvindsters de vlag van Valkenswaard wisten te puzzelen, hadden ze toch echt gewonnen. Maar ja, de puzzelstukken waren wel verstopt over het kampterrein en hoeveel het er waren en hoe de vlag eruit zag verklapten zij natuurlijk niet! Ook hier waren de Padvindsters de bendeleden te snel af. De bendeleden gaven zich dan toch maar gewonnen. De burgemeester kreeg Valkenswaard terug! Eind goed al goed.

Tijd voor een feestje! Een geslaagde bonte avond, met dansjes en een quiz over het zomerkamp en ook de Verkenners kwamen langs. Voor een dansje op 10.000 luchtballonnen van K3 natuurlijk. Daarna was het bedtijd, want de volgende dag moesten we op tijd opstaan om alles op te ruimen en weer naar Voorhout te vertrekken.

Zaterdag kreeg iedereen in Voorhout nog een bandje en een insigne van het kampterrein. De burgemeester had dit achtergelaten als dank!

>>> Bekijk alle foto's op de fotosite <<<