Home

2016 06 04 11.18.50De padvindsters waren afgelopen weekend op kamp. Bij een boerderij! Van de oom en tante van Bas mochten wij een weekendje logeren op een grasveldje naast hun kaasboerderij. Vrijdag op de fiets naar Zoeterwoude, waar onze spullen al klaarstonden. De tenten konden meteen opgezet worden. Na overleg met oom en tante mochten we ook gebruikmaken van het kleine huisje, voor als het zou gaan regenen. We bleken het alleen te gebruiken als verkoeling (en voor de wc), want wat werd het warm dit weekend! Vrijdagavond kregen we nog bezoek van Michael om te helpen bij de dropping. Alle padvindsters werden gedropt en kregen een kralenketting om het coördinaat te bepalen die ze in konden voeren in de GPS. Midden op het platteland, waar niet altijd lantaarnpalen zijn. Extra donker dus, maar iedereen had een zaklamp mee. Natuurlijk wel wat eng, maar Edwin en Nanouk bleven een beetje in de buurt.

Zonder dat de padvindsters dit wisten natuurlijk. Na vijf kralenkettingen gevonden te hebben en een uurtje gelopen te hebben, kwam iedereen weer terug op het kampterrein. Bedtijd!

2016 06 04 11.19.41Om 9.00 uur werden we de tent uitgebrand, volop zon! Wel nog een beetje bewolkt, dus hopelijk breekt het nog een beetje open. Eerst maar even ontbijten met een eitje. Daarna kregen we een rondleiding op de kaasboerderij! Langs pasgeboren kalfjes (de jongste waren pas een week oud) en langs het melksysteem naar de kaasmakerij. Daar rook het toch wel apart! Maar de kaas was wel een stuk lekkerder! De buren hadden gevraagd of wij misschien wilden helpen met het verplaatsen van koeien van het ene weiland naar het andere. Dat leek ons wel leuk om een keer mee te maken. Alle padvindsters speelden een levend hek, om de koeien te begeleiden naar het weiland. Daarna nog even een ezel aaien en weer terug naar het kampterrein. Zwemspullen pakken, want het is te warm om iets heel actiefs te doen! Dichtbij het kampterrein en vlakbij boerderij ’t Geertje is een meer. Daar een mooi plekje op het gras uitgekozen en in het water gedoken. Hoewel… Dat was nog vrij koud! Dus het was meer pootjebaden. Gelukkig kon je daarna weer opwarmen in het zonnetje. Rond 5 uur gingen we weer terug naar het kampterrein en begonnen we rustigaan met de voorbereidingen voor het avondeten. Macaroni uiteraard. ’s Avonds nog wat spelletjes gedaan en bij een vuurtje gezeten en dan naar bed.

2016 06 04 12.42.55Om de volgende ochtend weer om 9 uur uitgebrand te worden door de zon. De padvindsters waren deze keer eerder dan de leiding en hadden zelfs al de tafel gedekt! Alles nog even uit de koelkast halen, die gelukkig ook aanwezig was in het kleine huisje, en we konden aan tafel voor het ontbijt. Daarna snel alle spullen pakken en in de aanhanger doen, dan konden ze nog even zwemmen in het slootje. Daarna gingen we alweer terug fietsen naar Voorhout en was het weekendje weg alweer voorbij… Gelukkig hebben we de foto’s nog!

>>> Bekijk alle foto's op de Fotosite <<<<