Home

[waarschuwing: dit verhaal bevat spoilers]

Vrijdag 26 Februari was het weer zover, weekendkamp! Natuurlijk had de leiding weer een superthema bedacht: de verkenners gingen op zoek naar de verloren chinchilla der verdoemenis. Deze chinchilla is het machtigste wezen in het universum en kan voor zowel ‘the good side’ als ‘the bad side’ van The Force gebruikt worden om het ultieme doel te bereiken: totale overheersing. Dit kan natuurlijk niet worden gedaan op een lege maag, Dus nadat de verkenners op vrijdagavond hun matje hadden opgeblazen en hun slaapzak hadden uitgerold werd er patat en versnaperingen gegeten. Om wat duidelijkheid te krijgen over The Force en voor de instructies over de chinchilla keken we daarna naar de film Star Wars.

 

Toen moest het toch echt gebeuren, de zoektocht naar de chinchilla. De verkenners werden geholpen door een echte Jedi meester van the good side en waren op het spoor gekomen van ruimteschiponderdelen waarmee de chinchilla naar de aarde is gekomen. Eenmaal aangekomen bij het neergestorte ruimteschip troffen ze echter alleen de laarzen van de chinchilla aan. Na een lange speurtocht besloten de verkenners maar terug te gaan. Het was tijd voor een paar marshmellows boven het kampvuur. Later bij het kampvuur probeerde de Jedi meester de verkenners te overtuigen hem te helpen en de chinchilla aan hem te geven zodat hij de vrede voor eens en altijd kon herstellen. De verkenners waren echter nog niet zeker over de deal en besloten er een nachtje over te slapen. Even later kwam Darth Blondie, een sith lord van the bad side ook nog op bezoek. Hij wilde, net als de Jedi, de chinchilla. Darth Blondie bood in ruil hiervoor heel veel koekjes aan. Dit klonk natuurlijk als een veel betere deal, maar alsnog besloten de verkenners er een nachtje over te slapen…

Opeens, middenin de nacht, werden de verkenners wakker gemaakt omdat de Bounty Hunter, ingehuurd door zowel de Jedi als de Sith lord, zijn geld wilde. Dus moesten de verkenners zelf beslissen of ze the good side of the bad side ondersteunden. Het geld moesten zij vervolgens door het bos langs enge mannen smokkelen. Gelukkig was er meer geld gesmokkeld voor the good side, en dus kon iedereen weer met een goed gevoel naar bed toe. De volgende ochtend was de klus geklaard en gingen de verkenners lekker ontspannen op de bowlingbaan om daarna het succesvolle weekend af te sluiten met een hike terug naar het clubhuis.

Darth Blondie is nu in behandeling bij Dr. Phil in verband met een minderwaardigheidscomplex. Hij wordt voor een dom blondje aangezien.

To Be Continued…